ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Ισχυρή έκρηξη σε χώρο λατρείας στη Λαχόρη – Τουλάχιστον οκτώ νεκροί

Πακιστάν: Ισχυρή έκρηξη σε χώρο λατρείας στη Λαχόρη – Τουλάχιστον οκτώ νεκροί

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα από έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε έναν από τους μεγαλύτερους ναούς σουφιστών στη Λαχόρη του Πακιστάν κατά τη δεύτερη ημερα του Ραμαζανιού, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές.

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σε μία από τις εισόδους του ναού Ντατά Νταρμπάρ, ενός από τους σημαντικότερους χώρους λατρείας των σουφιστών κι ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη στη νοτιοανατολική Ασία, την οποία χρησιμοποιούν οι γυναίκες.

Το μαυσωλείο Ντατά Νταρμπάρ ήταν στόχος και το 2010 μιας άλλης επίθεσης στην οποία έχασαν τη ζωή τους 40 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον Μουχαμάντ Ασφάκ της αστυνομίας της επαρχίας Παντζάμπ, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Λαχόρη, ανάμεσα στους νεκρούς είναι τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί.

Έρευνα έχει ξεκινήσει για τα αίτια της έκρηξης, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Προφανώς πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός οχήματος της αστυνομίας», δήλωσε ο Μουχάμαντ Κάσιφ, στέλεχος της τοπικής αστυνομίας.

Οι σουφιστές, που ακολουθούν μια μυστικιστή μορφή του ισλάμ, είναι συχνά στόχος εξτρεμιστών, ανάμεσά τους και το Ισλαμικό Κράτος, στο Πακιστάν.

Μετά την επίθεση του 2010 η ασφάλεια έχει ενισχυθεί γύρω από το Ντατά Νταρμπάρ, με τους επισκέπτες να πρέπει να περνούν από πολλούς ελέγχους προτού μπορέσουν να εισέλθουν στον ναό.