Γιατί δεν ανακοινώθηκε το όνομα του βασιλικού μωρού

Γιατί δεν ανακοινώθηκε το όνομα του βασιλικού μωρού

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' επισκέφθηκε σήμερα τον νέο της δισέγγονο, τον γιο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν, στην αγροικία Φρόγκμορ όπου διαμένει το ζευγάρι.

Αμέσως μετά οι νέοι γονείς έκαναν την πρώτη δημόσια εμφάνιση με το μωρό τους, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, ως είθισται.

Aποτελεί παράδοση του παλατιού τα ονόματα των νεογέννητων μελών της βασιλικής οικογένειας να ανακοινώνονται λίγες μέρες μετά τη γέννησή τους.

Τα ονόματα του πρίγκιπα Γεώργιου και της πριγκίπισσας Σάρλοτ ανακοινώθηκαν δύο μέρες αφού γεννήθηκαν, ενώ το όνομα του πρίγκιπα Λουδοβίκου αποκαλύφθηκε τέσσερις μέρες μετά τη γέννησή του.

Είναι επίσης κοινή πρακτική του παλατιού να δίνονται τρία ή τέσσερα ονόματα στα παιδιά. Για παράδειγμα, τα δεύτερα ονόματα της πριγκίπισσας Σάρλοτ είναι Ελισάβετ και Νταϊάνα.

Η βασίλισσα, η οποία βάσει πρωτοκόλλου ενημερώθηκε πρώτη για την γέννηση του μωρού, θα πρέπει να εγκρίνει το όνομά του.

Το ζευγάρι δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το όνομα, ενώ στα στοιχηματικά πρακτορεία της Βρετανίας έχουν ήδη εμφανιστεί τα πρώτα φαβορί: Αλεξάντερ, Τζέιμς και Αρθουρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή