ΚΟΣΜΟΣ

O γιος της Κάρλα Μπρούνι σε προεκλογική συγκέντρωση του εθνικιστικού κόμματος UPR

O γιος της Κάρλα Μπρούνι σε προεκλογική συγκέντρωση του εθνικιστικού κόμματος UPR

Ο 17χρονος Ορελιάν Εντχόβεν, γιος της τραγουδίστριας Κάρλα Μπρούνι και του φιλόσοφου Ραφαέλ Εντχόβεν, διεξάγει εκστρατεία υπέρ της Λαϊκής Δημοκρατικής Ένωσης (UPR), ενός εθνικιστικού κόμματος που υποστηρίζει την έξοδο από την ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien.

Ο Εντχόβεν εθεάθη στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος που τάσσεται υπέρ του Frexit, την Πρωτομαγιά, να φοράει ένα μπλουζάκι με το μήνυμα «Φεύγω σημαίνει φεύγω» σε μια αναφορά στο Brexit και – σύμφωνα με την εφημερίδα – έχει κάνει δωρεά 25 λιρών υπέρ του νεοσυσταθέντος Κόμματος του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ.

«Είχα μια αρνητική εικόνα για το UPR, εκείνη ενός συνωμοσιολογικού κόμματος», δήλωσε στην εφημερίδα ο Ορελιάν, ο οποίος ανεβάζει συχνά υλικό στο YouTube με το ψευδώνυμο Gigantoraptor.Αλλά, όπως είπε, οι θέσεις του αρχηγού του κόμματος και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, Φρανσουά Ασελινό, τον έπεισαν.

«Έγινα όλο και περισσότερο ευρωσκεπτικιστής, δήλωσε παρότι διευκρίνισε ότι δεν συμφωνεί με κάποιες από τις απόψεις ορισμένων υποστηρικτών του κόμματος, όπως είναι οι θεωρίες κατά των εμβολίων.

Παρότι λέει ότι είχε «εποικοδομητικές συζητήσεις» με τον φιλελεύθερο πατέρα του, η μητέρα του και ο σύζυγός της, τονίζει, «δεν νοιάζονται».

Το UPR λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου λιγότερο από 1%, κάτω δηλαδή από το απαιτούμενο όριο του 5% για να εξασφαλίσει έδρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ