Τραμπ: Οι δασμοί θα φέρουν πλούτο στη χώρα μας

Τραμπ: Οι δασμοί θα φέρουν πλούτο στη χώρα μας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι «σε καμία περίπτωση δεν βιάζεται» να οριστικοποιήσει μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα ενώ διαπραγματευτές και από τις δύο χώρες ετοιμάζονται να συνεχίσουν τις συνομιλίες στην Ουάσιγκτον, σε μια ένδειξη ότι οι συζητήσεις μπορεί να τραβήξουν και μετά το πέρας αυτής της εβδομάδας.

Σε μια μακρά σειρά από πρωινά tweets, ο Τραμπ υπερασπίστηκε την απόφασή του να επιβάλει πρόσθετους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκ. δολαρίων, που τέθηκαν σε ισχύ νωρίτερα σήμερα, και είπε ότι οι δασμοί θα ενισχύσουν τις ΗΠΑ περισσότερο από κάθε άλλη εμπορική συμφωνία.

«Οι δασμοί θα φέρουν ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ πλούτο στη χώρα μας απ’ ό,τι μια εξαιρετική συμφωνία παραδοσιακού τύπου», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

«Οι συνομιλίες με την Κίνα συνεχίζονται σε πολύ ευγενικό τρόπο –δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη να βιαστούμε», έγραψε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ επιμένει ότι η Κίνα θα πρέπει να πληρώσει τους δασμούς, όχι οι Αμερικανοί καταναλωτές, αλλά οι τιμές έχουν αυξηθεί σε μια σειρά από προϊόντα καθώς αμερικανικές επιχειρήσεις επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή