ΗΠΑ: Δεν καταθέτει στη Γερουσία ο Ντον τζούνιορ

ΗΠΑ: Δεν καταθέτει στη Γερουσία ο Ντον τζούνιορ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Δεν σκοπεύει να υπακούσει στην κλήση του για κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής Αντικατασκοπείας της Γερουσίας, ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ, Ντον τζούνιορ, επικαλούμενος το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του να μην απαντήσει στις ερωτήσεις της επιτροπής. Ο νεαρός Τραμπ έχει κληθεί ενώπιον της επιτροπής για να καταθέσει όσα γνωρίζει γύρω από τις επαφές που είχε με Ρώσους πολίτες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2016.

Ο Τραμπ τζούνιορ είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας του προέδρου, που καλείται από την επιτροπή ως μάρτυρας. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει καταγγείλει την έρευνα γύρω από τις σχέσεις του με τη Ρωσία ως «κυνήγι μαγισσών», υποστηρίζοντας τον γιο του και πρόεδρο του Ομίλου Τραμπ. «Ενιωσα μεγάλη έκπληξη με την κλήση του Ντον τζούνιορ. Ο γιος μου είναι πολύ καλός άνθρωπος. Εργάζεται πολύ σκληρά», είπε ο πρόεδρος Τραμπ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την υγειονομική περίθαλψη στον Λευκό Οίκο. Ο Ντον τζούνιορ έχει ήδη καταθέσει μία φορά ενώπιον των γραμματέων της επιτροπής, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας. Η κλήση αυτής της εβδομάδας, όμως, αφορά νέα κατάθεση του Τραμπ τζούνιορ ενώπιον των γερουσιαστών – μελών της επιτροπής.

Πηγές του Κογκρέσου ανέφεραν ότι οι γερουσιαστές επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα στον Τραμπ γύρω από την κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης τον Σεπτέμβριο του 2017, το περιεχόμενο της οποίας διέψευσε ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, αποκαλύπτοντας ότι ο Ντον τζούνιορ είχε επαφές με στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης αναζητώντας επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος της υποψήφιας για την προεδρία, Χίλαρι Κλίντον. Εφόσον αρνηθεί να καταθέσει, ο Ντον τζούνιορ θα ακολουθήσει την τακτική του υπουργού Δικαιοσύνης Ουίλαμ Μπαρ και του πρώην δικηγόρου του Λευκού Οίκου, Ντον Μαγκάν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή