Αλβανία: Μολότοφ και δακρυγόνα σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα (φωτογραφίες)

Αλβανία: Μολότοφ και δακρυγόνα σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα (φωτογραφίες)

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνέχιση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων αποφάσισε η αντιπολίτευση της Αλβανίας, όπου καλεί την κυβέρνηση σε παραίτηση και προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να οργανώσει σήμερα μικρή διαδήλωση διαμαρτυρόμενη για την σύλληψη ανώτερου αξιωματούχου του κόμματός, ενώ παράλληλα καλεί σε «εθνική» διαδήλωση τη Δευτέρα. 

Στην αντικυβερνητική διαδήλωση του Σαββάτου ξέσπασαν βίαια επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών διαδηλωτών αλλά και τουλάχιστον 12 αστυνομικών, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κοινοβούλιο στα Τίρανα αιτούμενοι την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και νέες εκλογές. Πληροφορίες θέλουν ορισμένους εκ των διαδηλωτών να έχουν συλληφθεί, ενώ δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός όσων έχουν τραυματιστεί. 

Αλβανία: Μολότοφ και δακρυγόνα σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα (φωτογραφίες)-1

Ορισμένοι πέταξαν πυροτεχνήματα και κοκτέιλ μολότοφ στην αστυνομία, η οποία απάντησε με αντλίες νερού υπό πίεση και δακρυγόνα, μετέδωσαν το δίκτυο Vizion Plus και το πρακτορείο ειδήσεων ATA.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε και αργότερα αντλίες νερού υπό πίεση για να διαλύσει πλήθος διαδηλωτών που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας και πετούσε κοκτέιλ μολότοφ, σύμφωνα με τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

Αλβανία: Μολότοφ και δακρυγόνα σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα (φωτογραφίες)-2

Οι αντιπολιτευόμενοι κατηγορούν τον Ράμα και την σοσιαλιστική του κυβέρνηση για διαφθορά και εκλογική νοθεία, κατηγορίες που η κυβέρνηση αρνείται. Από την πλευρά του ο Ράμα καταδίκασε τις βίαιες ενέργειες του Σαββάτου προσθέντοντας ότι «η Αλβανία έχει καταστραφεί». 

Αλβανία: Μολότοφ και δακρυγόνα σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα (φωτογραφίες)-3

Τον Φεβρουάριο, περισσότεροι από 60 βουλευτές από το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό Δημοκρατικό Κόμμα (DP) και τους συμμάχους τους παραιτήθηκαν από το κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αλβανία: Μολότοφ και δακρυγόνα σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα (φωτογραφίες)-4

Τον Ιούνιο, η Αλβανία αναμένει απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το εάν θα ξεκινήσουν οι πλήρεις διαπραγματεύσεις ένταξής στην Ενωση και θα πραγματοποιήσει επίσης δημοτικές εκλογές.

Αλβανία: Μολότοφ και δακρυγόνα σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα (φωτογραφίες)-5
Αλβανία: Μολότοφ και δακρυγόνα σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα (φωτογραφίες)-6

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS,DPA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή