Η Φελίσιτι Χόφμαν παραδέχτηκε ότι πλήρωσε για να μπει η κόρη της σε περίβλεπτο πανεπιστήμιο

Η Φελίσιτι Χόφμαν παραδέχτηκε ότι πλήρωσε για να μπει η κόρη της σε περίβλεπτο πανεπιστήμιο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διάησμος ηθοποιός Φελίσιτι Χόφμαν δήλωσε ένοχη σήμερα στην κατηγορία ότι κατέβαλε 15.000 δολάρια ώστε να «διορθωθεί» κρυφά το γραπτό της κόρης της στις κολεγιακές εξετάσεις για να λάβει υψηλότερη βαθμολογία και να εξασφαλίσει κατ' αυτόν τον τρόπο μια θέση σε περίβλεπτο πανεπιστήμιο.

Η Χόφμαν, η πρώην πρωταγωνίστρια της σειράς «Νοικοκυρές σε απόγνωση», εμφανίστηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστόνης και δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες που της αποδίδονται ενώ ο βοηθός εισαγγελέα, Έρικ Ρόζεν, είπε ότι οι αρχές θα ζητήσουν να επιβληθεί στη Χόφμαν ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και πρόστιμο 20.000 δολαρίων.

Η σταρ είναι μία από τους περίπου 50 γονείς που συμμετείχαν στην απάτη. Συνολικά, εύποροι γονείς πλήρωσαν περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες ώστε τα παιδιά τους να μπουν σε πανεπιστήμια όπως το Τζόρτζταουν, το Γέιλ ή το Πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνιας.

Τον Μάρτιο, ο Ουίλιαμ "Ρικ" Σίνγκερ, ένας σύμβουλος κολεγιακών εισαγωγών από την Καλιφόρνια, δήλωσε επίσης ένοχος στην κατηγορία ότι διευκόλυνε τις απάτες και βοηθούσε να δωροδοκηθούν προπονητές αθλημάτων ώστε τα παιδιά των πελατών του να εμφανίζονται ως καλοί αθλητές και να εισάγονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα χάρη στις "επιδόσεις" τους.

Μέχρι σήμερα 20 από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο έχουν δηλώσει ένοχοι. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η έρευνα συνεχίζεται. Έχουν ασκηθεί διώξεις σε 33 γονείς, συμπεριλαμβανομένης και της Χάφμαν.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή