Αεροπορική τραγωδία με υδροπλάνα στην Αλάσκα – πέντε νεκροί

Αεροπορική τραγωδία με υδροπλάνα στην Αλάσκα – πέντε νεκροί

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο υδροπλάνα συγκρούστηκαν στον αέρα χθες Δευτέρα σε νοτιοανατολική περιοχή της Αλάσκας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε από τους επιβαίνοντες σε αυτά και να τραυματιστούν άλλοι δέκα, ενώ ακόμη ένα άτομο αγνοείται, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή και η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Τα υδροπλάνα μετέφεραν επιβάτες από μια περιήγηση με κρουαζιερόπλοιο στα αξιοθέατα της περιοχής, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Τα δύο αεροσκάφη, το ένα εκ των οποίων μετέφερε 11 ανθρώπους και το άλλο 5 — πληρώματα και επιβάτες από το κρουαζιερόπλοιο Royal Princess — συγκρούστηκαν πάνω από τη θάλασσα περίπου στη 1:00 μμ τοπική ώρα, περίπου 40 ως 48 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κέτσικαν, ανέφερε η εταιρεία Ρrincess Cruises σε ανακοίνωσή της που μοιράστηκε στα μέσα ενημέρωσης.

Νεκροί είναι τέσσερις επιβάτες και ένας πιλότος, σύμφωνα με την εταιρεία. Δέκα άνθρωποι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης επιστρατεύθηκαν ελικόπτερα και πλοιάρια της Ακτοφυλακής.

Η περιοχή όπου έγινε η συντριβή, στο Κουν Κόουβ, κοντά στο Τζορτζ Ινλετ, βρίσκεται κοντά σε μια δημοφιλή τουριστική τοποθεσία, περίπου 480 χλμ. νότια της Τζινό, της πρωτεύουσας της Πολιτείας της Αλάσκας.

Το ένα από τα αεροσκάφη ήταν de Havilland DHC-2 Beaver και το δεύτερο ήταν de Havilland Otter DHC-3, ανέφερε εκπρόσωπος της FAA επικαλούμενος τα στοιχεία που του έδωσαν οι τοπικές αρχές.

Κανένα από τα δύο μονοκινητήρια ντε Χάβιλαντ δεν βρισκόταν υπό τον έλεγχο ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας όταν έγινε η σύγκρουση. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το δυστύχημα δεν έχουν γίνει ακόμα σαφείς.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή