Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή στο προσωπικό μη έκτακτης ανάγκης να φύγει από το Ιράκ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή στο προσωπικό μη έκτακτης ανάγκης να φύγει από το Ιράκ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή «σε όλους τους Αμερικανούς κυβερνητικούς υπαλλήλους» που δεν εργάζονται στον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης να φύγουν από το Ιράκ.

Σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ, θα περιοριστούν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και δεν θα γίνεται έκδοση βίζας στα γραφεία των Αμερικανών στη Βαγδάτη και το Ερμπίλ.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας ανέφερε ότι έχει κληθεί όλο το αμερικανικό προσωπικό «να αποχωρήσει από το Ιράκ με εμπορικά μέσα μεταφοράς το συντομότερο δυνατό και να αποφύγει αμερικανικές εγκαταστάσεις εντός του Ιράκ». Παράλληλα η πρεσβεία συμβούλευσε το προσωπικό της να ανανεώσει τα προσωπικά σχέδια ασφαλείας του και να βρίσκεται σε εγρήγορση στο περιβάλλον.

Η ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ έρχεται μετά τις αναφορές της Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα ότι έχουν ανιχνευθεί νέες και επείγουσες απειλές από το Ιράν και τους συμμάχους του στην περιοχή που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους Αμερικανούς και τα αμερικανικά συμφέροντα. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή