Το χρίσμα διεκδικεί ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Το χρίσμα διεκδικεί ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, για να γίνει ο 24ος υποψήφιος του κόμματος για το προεδρικό ψηφοδέλτιο του 2020. Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του μέσω βίντεο, ο Ντε Μπλάζιο εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «νταή». Σε συνέντευξη που παραχώρησε αργότερα στο δίκτυο ABC, ο δήμαρχος είπε: «Κάθε κάτοικος της Νέας Υόρκης γνωρίζει ότι ο Τραμπ είναι απατεώνας. Ξέρουμε τα κόλπα του, ξέρουμε τις μεθόδους του». Ο υποψήφιος υπογράμμισε το έργο του, υπενθυμίζοντας το πρόγραμμα καθολικής προσχολικής αγωγής για όλους στην πόλη, καθώς και την επιτυχημένη εκστρατεία του για επιβολή κατώτατου ωρομισθίου 15 δολαρίων στη Νέα Υόρκη. «Ξέρω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί τα κατάφερα στη μεγαλύτερη και πιο σκληρή πόλη της χώρας», είπε. Ο Ντε Μπλάζιο ταξίδεψε αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στη Νότια Καρολίνα, όπου θα εμφανιστεί σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στην πολιτικά κρίσιμη πολιτεία.

Την υποψηφιότητα του δημάρχου κατακεραύνωσε ο γιος του προέδρου Τραμπ, Ντον τζούνιορ, ο οποίος δημοσίευσε φωτογραφίες σκουπιδιών στην 5η Λεωφόρο για να υποστηρίξει ότι ο Ντε Μπλάζιο δεν επιτελεί το έργο του. Οι φωτογραφίες που αξιοποίησε ο Ντον τζούνιορ τραβήχτηκαν μετά τη δωρεάν συναυλία του συγκροτήματος κορεατικής ποπ BTS στο Σέντραλ Παρκ της πόλης.

Πρόσφατη δημοσκόπηση στη Νέα Υόρκη έδειξε ότι 76% των κατοίκων της πόλης εκτιμά ότι ο δήμαρχος δεν πρέπει να διεκδικήσει την προεδρία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή