Η φιέστα του Αγιαξ έκλεισε μουσεία και σχολεία στο Αμστερνταμ (φωτογραφίες)

Η φιέστα του Αγιαξ έκλεισε μουσεία και σχολεία στο Αμστερνταμ (φωτογραφίες)

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να έχασε την ευκαιρία για ένα ανεπανάληπτο τρεμπλ, χάνοντας στην εκπνοή την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ο Αγιαξ γιόρτασε μεγαλοπρεπώς την κατάκτηση του κυπέλλου και πρωταθλήματος Ολλανδίας, αλλά και μια από τις πλέον επιτυχημένες χρονιές της σύγχρονης ιστορίας του.

Πάνω από 100.000 οπαδοί του «Αίαντα» πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, «παραλύοντας» σε πολλές περιπτώσεις και την… ομαλή λειτουργία του κράτους.

Η φιέστα του Αγιαξ έκλεισε μουσεία και σχολεία στο Αμστερνταμ (φωτογραφίες)-1

Η κοσμοσυρροή ανάγκασε τους υπευθύνους, σύμφωνα με τοπικά μέσα, να κλείσουν τα μουσεία «Βαν Γκογκ» και «Stedelijk», ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι τρία σχολεία αναγκάστηκαν να μεταφέρουν σε άλλα κτίρια τις εξετάσεις των μαθητών, λόγω του… χαλασμού που επικρατούσε.

Η φιέστα του Αγιαξ έκλεισε μουσεία και σχολεία στο Αμστερνταμ (φωτογραφίες)-2

Συγκίνηση προκάλεσε η αφιέρωση του νταμπλ στον άτυχο Αμπντελχάκ Νουρί, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ολλανδικού συλλόγου, ο οποίος το 2017, σε ηλικία 20 ετών, είχε καταρρεύσει σε φιλικό προετοιμασίας στη Βρέμη λόγω προβλήματος με την καρδιά του, εγκαταλείποντας την ενεργό δράση, αλλά και αντιμετωπίζοντας έκτοτε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η φιέστα του Αγιαξ έκλεισε μουσεία και σχολεία στο Αμστερνταμ (φωτογραφίες)-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή