Ριζική αλλαγή του μεταναστευτικού προτείνει ο Τραμπ

Ριζική αλλαγή του μεταναστευτικού προτείνει ο Τραμπ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ριζική μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ, βασισμένης παραδοσιακά στη χορήγηση άδειας παραμονής σε συγγενείς μόνιμων κατοίκων, επιδιώκει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που φιλοδοξεί να προσελκύσει νεότερους, ιδιαίτερα ευφυείς και εξειδικευμένους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν θα ανταγωνίζονται για τις θέσεις εργασίας Αμερικανών πολιτών.

«Θέλουμε να προσελκύσουμε μετανάστες. Είμαστε υπέρ της πολιτικής των ανοικτών θυρών», είπε την Πέμπτη ο πρόεδρος Τραμπ, που επεσήμανε ότι το σχέδιό του θα προσφέρει «πόντους» σε όσους διαθέτουν πανεπιστημιακά πτυχία και άλλα προσόντα. «Σήμερα έχουμε επιβάλει διακρίσεις κατά της διάνοιας. Αυτό θα σταματήσει αφού ψηφίσουμε τη μεταρρύθμιση», είπε ο πρόεδρος, που απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τα σχέδιά του.

Την αντίδραση των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων προκάλεσε η πρόταση του πρόεδρου, με την πρόεδρο του οργάνου Νάνσι Πελόσι να λέει: «Μήπως εννοεί ότι οι οικογενειακοί δεσμοί δεν έχουν αξία; Μήπως θέλει να πει ότι οι περισσότεροι μετανάστες που έφθασαν στις ΗΠΑ τους τελευταίους δύο αιώνες δεν αξίζουν γιατί δεν έχουν πτυχίο μηχανολόγου; Είναι αλήθεια ότι θέλουμε να προσελκύσουμε τους καλύτερους, αλλά τα κριτήρια αυτά δεν μπορεί να είναι εκείνα του προέδρου Τραμπ».

Λεπτομέρειες για το σχεδιαζόμενο συνοριακό τείχος κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό προσέφερε ο πρόεδρος Τραμπ, μιλώντας πρόσφατα σε στελέχη του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Σύμφωνα με τα σχέδια του  Ντόναλντ Τραμπ, το τείχος θα πρέπει να αποτελείται από παράλληλα ατσάλινα κάγκελα, βαμμένα μαύρα, έτσι ώστε να πυρώνουν στον ήλιο και οι επίδοξοι μετανάστες να μην μπορούν να σκαρφαλώσουν σε αυτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή