Brexit: «Bελτιωμένη δέσμη μέτρων» υπόσχεται η Μέι στο νέο νομοσχέδιο της συμφωνίας αποχώρησης

Brexit: «Bελτιωμένη δέσμη μέτρων» υπόσχεται η Μέι στο νέο νομοσχέδιο της συμφωνίας αποχώρησης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θα παρουσιάσει μια «νέα γενναία προσφορά» στους βουλευτές με «βελτιωμένη δέσμη μέτρων» σε μια τελική προσπάθεια να πάρει την έγκριση του κοινοβουλίου για το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης πριν εγκαταλείψει το αξίωμά της.

Μετά την τριπλή αποτυχία για την υπερψήφιση της Συμφωνίας, η κυβέρνηση θα καταθέσει τώρα το νομοσχέδιο, την νομοθεσία που θα εφαρμόσει τη Συμφωνία αυτή, ενώπιον του κοινοβουλίου για ψηφοφορία στις αρχές Ιουνίου.

«Όποια και αν είναι η έκβαση οποιωνδήποτε (ενδεικτικών) ψηφοφοριών, δεν θα ζητήσω απλώς από τους βουλευτές να ξανασκεφτούν. Εντούτοις, θα τους ζητήσω να εξετάσουν μια νέα και βελτιωμένη συμφωνία με φρέσκια ματιά – και να την στηρίξουν» έγραψε η Μέι στην εφημερίδα Sunday Times.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός θα συμβουλευθεί το υπουργικό συμβούλιο για τις προτεινόμενες αλλαγές στη Συμφωνία που αποσκοπούν στην εξασφάλιση διακομματικής υποστήριξης.

Το δημοσίευμα των Times συμπληρώνει ότι το υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσει επίσης σχέδια για μια σειρά ενδεικτικών ψηφοφοριών για να καθορίσει ποιες προτάσεις μπορούν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα για Brexit, παραμένει ασαφές πως, πότε και αν ακόμη το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ στην οποία προσχώρησε το 1973. Η υπάρχουσα προθεσμία για μια συμφωνία και την αποφυγή μιας άτακτης αποχώρησης λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Το Σάββατο ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος για το Brexit Κέιρ Στάρμερ τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να υποσχεθεί να διεξαγάγει μια επιπλέον δημόσια ψηφοφορία σχετικά με τη Συμφωνία για να σπάσει το αδιέξοδο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή