Ο κόσμος της F1 αποχαιρετά τον Νίκι Λάουντα

Ο κόσμος της F1 αποχαιρετά τον Νίκι Λάουντα

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε συγκινητικές αναρτήσεις στα social media αλλά και επίσημες ανακοινώσεις ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού αποχαιρετά τον Νίκι Λάουντα που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. 

«Αναπαύσου εν ειρήνη Νίκι Λάουντα. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας, για πάντα αθάνατος στην ιστορία μας. Η κοινότητα του αγωνιστικού αυτοκινήτου θρηνεί σήμερα τη συντριπτική απώλεια ενός πραγματικού θρύλου. Οι σκέψεις όλων μας στην F1 βρίσκεται δίπλα στους φίλους και την οικογένειά του», ανέφεραν οι διοργανωτές της Formula 1.

Η ομάδα της Ferrari, με την οποία ο Λάουντα κέρδισε δύο παγκόσμιους τίτλους σημειώνει στο δικό της αποχαιρετιστήριο μήνυμα:

«Σήμερα είναι μέρα θλίψης για την  F1. Η οικογένεια της Ferrari πληροφορήθηκε με μεγάλη θλίψη την είδηση του θανάτου του φίλου μας Νίκι Λάουντα. Θα παραμείνεις για πάντα στην καρδιά τη δική μας και των οπαδών μας».

Ο κόσμος της F1 αποχαιρετά τον Νίκι Λάουντα-1

Τον Νίκι Λάουντα αποχαιρέτησε επίσης και η ομάδα της McLaren, με την οποία ο πιλότος της F1 είχε κερδίσει το τελευταίο του πρωτάθλημα: «Όλοι στη McLaren είμαστε βαθιά λυπημένοι ακούγοντας ότι ένας φίλος και συνάδελφος έφυγε. Νίκι θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας και θα σε φυλάσσουμε στην ιστορίας μας»

Ο πρώην πρωταθλητής της F1, Τζένσον Μπάτον έγραψε: «Ενας θρύλος μας άφησε. Αναπαύσου εν ειρήνη Νίκι».

Ο Νίκο Ρόζμπεργκ πρωταθλητής και αυτός της F1 σημείωσε: Σε ευχαριστώ για ό,τι έκανες για μένα. Έμαθα πολλά από σένα. Το πάθος σου, το μαχητικό σου πνεύμα, να μη τα παρατάς ποτέ, η πίστη σου ότι όλοι θα ξανασυναντηθούμε κάποτε, ακόμη και η υπομονή σου με εμάς τους νεότερους. Εγώ και άλλα …100 εκατομμύρια οπαδοί σου σε όλον τον κόσμο, τους οποίους τόσο πολύ ενέπνευσες να μην τα παρατάνε ποτέ ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, σκέφτονται σήμερα εσένα και την οικογένειά σου. Αναπαύσου εν ειρήνη.

Ο Αυστριακός, τρεις φορές πρωταθλητής της Formula, διέγραψε μία αξιομνημόνευτη πορεία στο άθλημα παρά το ατύχημα που είχε το 1976 και το οποίο λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή.

Την 1η Αυγούστου 1976, ενώ βρισκόταν στο τιμόνι της Ferrari σε αγώνα στη Γερμανία, το μονοθέσιό του έπεσε με σφοδρότητα σε διαχωριστικό τοίχο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο Λάουντα έμεινε παγιδευμένος μέσα στο κόκπιτ, πριν καταφέρουν να τον βγάλουν οι άλλοι πιλότοι.

Οι εικόνες του φρικτού ατυχήματος σόκαραν όλο τον κόσμο, ο Λάουντα, όμως, δεν τα παράτησε.

Έξι εβδομάδες αργότερα επέστρεψε στην ενεργό δράση – παρότι δεχόταν ακόμη ιατρικές φροντίδες – για να πάρει μέρος στο Γκραν Πρι της Ιταλίας. Υπέφερε, όμως, αψήφησε, τα σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπό του.

Εκείνη τη χρονιά, έδινε μάχη για τον τίτλο μέχρι και τον τελευταίο αγώνα με τον Βρετανό Τζέιμς Χαντ, ο οποίος τελικά κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο.

Το 1977, ο Λάουντα κέρδισε τον δεύτερο τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή με τη Ferrari. Σταμάτησε να συμμετέχει στους αγώνες το 1979, για να ιδρύσει την αεροπορική εταιρία Lauda Air.

Επέστρεψε στους αγώνες τρία χρόνια αργότερα αυτή τη φορά στο τιμόνι μιας McLaren, με την οποία κέρδισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή το 1984 για τρίτη φορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή