Ο Γκέμπελς, ο Ες και άλλοι ναζί στις ευρωεκλογές

Ο Γκέμπελς, ο Ες και άλλοι ναζί στις ευρωεκλογές

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ενα σατιρικό κόμμα κατεβαίνει στις εκλογές με υποψηφίους που φέρουν τα ονόματα διαβόητων στελεχών των ναζί, όπως Γκέμπελς, Ες, Σπέερ, Μπόρμαν. Αυτοί κατεβαίνουν με το Die Partei (Το Κόμμα), που παίζει το χαρτί του αμφιλεγόμενου χιούμορ στις ευρωεκλογές της Κυριακής στη Γερμανία, χρησιμοποιώντας τέτοια ονόματα. Το Die Partei, το οποίο ιδρύθηκε το 2004 κατόπιν πρωτοβουλίας της σατιρικής επιθεώρησης Titanic, υπερασπίζεται «τη δουλειά, το κράτος δικαίου, την προστασία των ζώων, τον ελιτισμό και τη δημοκρατική πρωτοβουλία». Του κόμματος ηγείται ο δημοσιογράφος και σατιρικός συγγραφέας Μάρτιν Ζόνεμπορν, ο οποίος εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014.

Για τις εκλογές της Κυριακής το ψηφοδέλτιο του Die Partei, του οποίου εξακολουθεί επικεφαλής να είναι ο Ζόνεμπορν, έχει στην τρίτη θέση τη Λίζα Μπόμπε, την οποία ακολουθεί στην τέταρτη θέση ένας υποψήφιος ονόματι Μπένετ Κριγκ, ενώ ακολουθούν οι Κέβιν Γκέμπελς και Τομπίας Σπέερ και οι Ελίζαμπετ Σ. Μπόρμαν, Ντίτριχ Φ. Αϊχμαν, Αντρέας Κάιτελ και Φάμπιαν Μ. Ες. Το Die Partei κυκλοφόρησε αφίσες και φυλλάδια στα οποία φαίνονται μόνον τα επώνυμα των υποψηφίων, καθώς τα μικρά ονόματά τους είναι πολύ μικρά. Το πρόγραμμα του κόμματος προβλέπει ότι η άρνηση της κλιματικής αλλαγής θα καταστεί αδίκημα, ενώ υπόσχεται την απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα, καθώς και το να εισάγει τη μέγιστη ηλικία κατά την οποία θα επιτρέπεται η ψήφος, με απαγόρευση του εκλέγειν «τα τελευταία 18 χρόνια της ζωής» των ψηφοφόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή