ΗΠΑ: Η Κορτέζ «γυρίζει την πλάτη» στον Μπάιντεν

ΗΠΑ: Η Κορτέζ «γυρίζει την πλάτη» στον Μπάιντεν

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το περίγραμμα της μητέρας των μαχών για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος έγινε πιο έντονο χθες, μετά τη δήλωση της βουλευτού Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ ότι δεν σκοπεύει να στηρίξει τον προπορευόμενο Τζο Μπάιντεν. Η αριστερή πτέρυγα, στην οποία ανήκει η Οκάζιο Κορτέζ, συσπειρώνεται κατά βάση γύρω από τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς και δευτερευόντως γύρω από τη γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Ο Σάντερς ήταν σταθερά πρώτος στις δημοσκοπήσεις, μέχρι τη στιγμή που ο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα που κυμαίνεται από 8 ώς 30 μονάδες, αν και ο Σάντερς διατηρεί το ρεκόρ προσέλκυσης χρηματοδοτήσεων από πολυάριθμους μικρούς υποστηρικτές που χορηγούν κατά μέσον όρο 27 δολάρια στην εκστρατεία του.

«Θα δυσκολευόμουν πολύ να υποστηρίξω τον Μπάιντεν στις προκριματικές», δήλωσε η Οκάζιο-Κορτέζ, η οποία πρόσφατα εμφανίστηκε σε κοινή εκδήλωση με τον Μπέρνι Σάντερς. Ο Μπάιντεν θεωρείται συνεχιστής της κληρονομιάς του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος απογοήτευσε την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, μεταξύ άλλων, με την ήπια πολιτική του απέναντι στις ακρότητες του χρηματοπιστωτικού τομέα και με τη γενναία ενίσχυση του πετρελαϊκού κλάδου σε πείσμα των μέτρων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η Κορτέζ και ο Σάντερς κατηγορούν τον Μπάιντεν ότι παίρνει «ίσες αποστάσεις» στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. «Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις στην πολιτική για το κλίμα», είπε ο Σάντερς.

Μιλώντας το Σάββατο σε προεκλογική εκδήλωση στην Πενσιλβάνια, ο τέως αντιπρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ «δεν είναι χώρα που αγκαλιάζει δικτάτορες και τυράννους όπως ο Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν», δήλωση που οδήγησε τα επίσημα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης να τον χαρακτηρίσουν «ηλίθιο με χαμηλό I.Q.».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή