ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από ανεμοστρόβιλους στο Μιζούρι (φωτογραφίες)

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από ανεμοστρόβιλους στο Μιζούρι (φωτογραφίες)

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων στο νοτιοδυτικό Μιζούρι των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, ενώ τα ακραία φαινόμενα έπληξαν την πρωτεύουσα της πολιτείας λίγο πριν από τα μεσάνυκτα.

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από ανεμοστρόβιλους στο Μιζούρι (φωτογραφίες)-1

Έκτακτο μετεωρολογικό δελτίο εκδόθηκε για την Τζέφερσον Σίτι χθες, όπου προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές, με την πολιτική προστασία του Μιζούρι να αναρτά στο Twitter εικόνες από πυλώνες του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν καταρρεύσει και δέντρα που έχουν ξεριζωθεί. Εξάλλου τα σωστικά συνεργεία της πρωτεύουσας αναζητούσαν το πρωί τυχόν τραυματίες.

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από ανεμοστρόβιλους στο Μιζούρι (φωτογραφίες)-2

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Γκόλντεν Σίτι και «πολλοί» άλλοι τραυματίστηκαν στη γειτονική πόλη Καρλ Τζάνκσιον, ανακοίνωσε η πολιτική προστασία του Μιζούρι.

«Επιβεβαιωμένος ισχυρός ανεμοστρόβιλος, βρείτε καταφύγιο τώρα!», έγραψε στο Twitter η μετεωρολογική υπηρεσία. Ισχυρές βροχές, χαλάζι, άνεμοι και αστραπές έπληξαν το Μιζούρι όπως και τις γειτονικές πολιτείες Κάνσας και Οκλαχόμα.

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από ανεμοστρόβιλους στο Μιζούρι (φωτογραφίες)-3

Η προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας παρέμενε σε ισχύ μέχρι σήμερα το πρωί κοντά στο Σεντ Λούις του Μιζούρι.

Στην Οκλαχόμα ο δήμαρχος της Τάλσα Τζ. Τ. Μπίνουμ επεσήμανε ότι οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στο φράγμα της λίμνης Κίστοουν καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας του κινδύνου πλημμυρών.

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από ανεμοστρόβιλους στο Μιζούρι (φωτογραφίες)-4

Τουλάχιστον τρεις ακόμη άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη Δευτέρα στην Οκλαχόμα και την Άιοβα από τουλάχιστον 30 ανεμοστρόβιλους, ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες που έχουν πλήξει πολλές περιοχές από το Τέξας ως το Ιλινόις από τη Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή