«Χρυσός» εξωδικαστικός συμβιβασμός Γουάινστιν με τα θύματά του

«Χρυσός» εξωδικαστικός συμβιβασμός Γουάινστιν με τα θύματά του

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξωδικαστική συμφωνία με τις γυναίκες που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση και με τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης έχει έρθει ο γνωστός, πρώην ισχυρός παραγωγός του Χόλυγουντ, Χάρβει Γουάινστιν. 

Όπως γράφει η Wall Street Journal, που επικαλείται τους δικηγόρους των δυο πλευρών, η συμφωνία ανέρχεται στο ποσό των 44 εκατομμυρίων δολαρίων για την επίλυση αγωγών και την αποζημίωση των θυμάτων του. 

Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία, τότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία σχετικά με μια αγωγή που υποβλήθηκε το 2018 στον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης και κατηγορούσε τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας Weinstein Co ότι απέτυχαν να προστατεύσουν τους υπαλλήλους από ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον και τη σεξουαλική επιθετικότητα του Γουάινστιν.

Την εποχή που μεσουρανούσε ο Γουάνστιν, η περιουσία του υπολογίζονταν σε 300 εκατομμύρια δολάρια.  Σήμερα, μετά το σκάνδαλο, ο ιστότοπος  Celebritynetworth.com εκτιμά ότι η καθαρή αξία της περιουσίας του φτάνει μόλις τα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Ο γνωστός παραγωγός του Χόλιγουντ έχει αρνηθεί ότι έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά ή κακοποιήσει τις περισσότερες από 75 γυναίκες οι οποίες έχουν εκτοξεύσει κατηγορίες εναντίον του.

Ωστόσο, η συμφωνία δεν αναμένεται να επηρεάσει άλλη ποινική υπόθεση που εκκρεμεί εις βάρος του στο Μανχάταν. 

Τον Ιούνιο θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για το βιασμό δυο γυναικών ενώ το Σεπτέμβριο θα έρθει αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμό και άλλα σεξουαλικά εγκλήματα. 

Μετά το ξέσπασμα της θύελλας κατηγοριών εναντίον του Γουάνστιν η ίδια του η εταιρεία τον απέλυσε, υπέβαλε αίτηση για πτώχευση ενώ επιπλέον ο παραγωγός εκδιώχθηκε από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή