Δείπνο με τη βασίλισσα Ελισάβετ και συνάντηση με την Μέι στο «μενού» της επίσκεψης Τραμπ στη Βρετανία

Δείπνο με τη βασίλισσα Ελισάβετ και συνάντηση με την Μέι στο «μενού» της επίσκεψης Τραμπ στη Βρετανία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα παρακαθίσει σε γεύμα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με τη βασίλισσα Ελισάβετ και θα έχει συνομιλίες με την απερχόμενη πρωθυπουργό Τερέζα Μέι κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Βρετανία τον επόμενο μήνα, έγινε σήμερα γνωστό από το παλάτι.

Ο Τραμπ και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια αναμένονται στη Βρετανία στις 3 Ιουνίου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του και θα είναι ο τρίτος μόλις πρόεδρος των ΗΠΑ στον οποίο θα αποδοθεί αυτή η τιμή, έπειτα από τον Τζορτζ Ου. Μπους το 2003 και τον Μπαράκ Ομπάμα το 2011.

Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ θα υποδεχθεί κατά την άφιξή του στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ η 93χρονη βασίλισσα μαζί με τον γιο της, τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα, προτού παρακαθίσει σε μεσημεριανό γεύμα με την Ελισάβετ.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του, ο Ρεπουμπλικανός θα πιει τσάι με τον Κάρολο, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ, ενώ θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των 75 ετών από την Απόβαση στη Νορμανδία.

Επιπλέον, θα έχει συνομιλίες με τη Μέι, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από τον πρωθυπουργικό θώκο μετά την αποτυχία της να ανταποκριθεί με επιτυχία στο Brexit. Η κούρσα για τη διαδοχή της θα ξεκινήσει την εβδομάδα μετά την επίσκεψη του δισεκατομμυριούχου προέδρου.

Η επονομαζόμενη ειδική σχέση της Βρετανίας με τις ΗΠΑ αποτελεί μία από τις μακροχρόνιες συμμαχίες του προηγούμενου αιώνα, όμως ορισμένοι Βρετανοί ψηφοφόροι θεωρούν τον Ντόναλντ Τραμπ αγενή, ευέξαπτο και αντίθετο προς τις αξίες που προασπίζονται σε θέματα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη έως τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις γυναίκες.

Ακτιβιστές υπόσχονται ότι θα πραγματοποιήσουν ογκώδεις διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, στον απόηχο των μαζικών κινητοποιήσεων από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, που είχαν οργανωθεί στη Βρετανία κατά την επίσκεψή του εκεί το 2018

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή