Ο Μάνφρεντ Βέμπερ μιλά αποκλειστικά στην «Κ»: Ασφάλεια, εργασία, δικαιοσύνη

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ μιλά αποκλειστικά στην «Κ»: Ασφάλεια, εργασία, δικαιοσύνη

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

-Τι θα κάνετε τις 100 πρώτες μέρες στην Προεδρία της Επιτροπής;

– Οι προτεραιότητες μου είναι να χτίσω μία Ευρώπη που προστατεύει τα σύνορά της από παράνομη μετανάστευση και από τους λαθρεμπόρους με 10.000 νέους συνοριοφύλακες μέχρι το 2022. Μια Ευρώπη που καταπολεμά την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα με ένα Ευρωπαϊκό FBI, το οποίο θα έχει ομάδες που συνδυάζουν πληροφορίες για να βρίσκει τους τρομοκράτες πριν επιτεθούν. Μία Ευρώπη που σταματά τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία. Που καθιερώνει ένα νέο μηχανισμό κράτους δικαίου για να διασφαλίσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, την ελευθερία του Τύπου και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Θα ξεκινήσω ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για την ένωση των δυνάμεών μας στην καταπολέμηση του καρκίνου. Δεσμεύομαι για την ανάπτυξη έξυπνων σπιτιών για ηλικιωμένους, όπου μπορούν να συνεχίσουν να ζουν ανεξάρτητα και κοντά στις οικογένειές τους. Την δημιουργία 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας για τη νεολαία μας. Μείωση πάνω από 1.000 ξεπερασμένων κανονισμών και τη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων της ΕΕ, τη μείωση της γραφειοκρατίας και την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της πρόσβασης των πολιτών στην Ευρώπη.

Την δημιουργία μίας Ευρώπης που διαβεβαιώνει ότι οι εταιρείες γίγαντες του ιντερνέτ πληρώνουν αυτό που τους αντιστοιχεί. Όπου νέα στεγαστικά δάνεια συγχρηματοδοτούμενα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων βοηθάνε νέους που δεν θέλουν να μένουν πλέον στα παιδικά τους δωμάτια και θέλουν το δικό τους σπίτι. Μία Ευρώπη που συνεχίζει την φιλόδοξη μάχη κατά της αλλαγής του κλίματος με την τήρηση των συμφωνιών Παρισιού και Κατοβίτσης. Όπου επενδύουμε από κοινού στην ανάπτυξη αεροπλάνων χαμηλών εκπομπών και όπου ζητούμε μια παγκόσμια απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσεως. Αυτά δεν πρόκειται να γίνουν σε 100 ημέρες αλλά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

– Γιατί κάποιος να ψηφίσει το Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα;

– Αυτές οι εκλογές είναι ιστορικές καθώς θα κρίνουν κατά πόσο η Ε.Ε είναι ικανή να βελτιώσει τις ζωές των Ευρωπαίων να εγγυηθεί την ασφάλεια τους και την ευημερία των οικονομιών του. Μπορεί να διατηρήσει την βιωσιμότητα του μοντέλου της κοινωνίας μας ή αν είναι μόνιμα παράλυτη και διαιρεμένη.

Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το ευρωπαϊκό εγχείρημα έχει χτιστεί πολύ μακριά από τον λαό: θέλω να αναδημιουργήσω αυτόν τον δεσμό μεταξύ της Ευρώπης και των πολιτών της. Η προτεραιότητά μου θα είναι να οικοδομήσουμε μια ισχυρή Ευρώπη που θα προστατεύει τους πολίτες και τις αξίες της. μια έξυπνη Ευρώπη ιδεών και καινοτομίας. και μια ευγενική Ευρώπη που φροντίζει τους πολίτες της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι μόνο καλός φίλος, είναι επίσης ισχυρό μέλος της οικογένειας του ΕΛΚ. Έχουμε την ίδια αίσθηση των ευθυνών μας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Την Κυριακή, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν: για να σιγουρευτούν ότι η Ελλάδα έχει μια ισχυρή φωνή στην Ευρώπη, πρέπει να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία.

– Τι μας έμαθε η ελληνική κρίση;

– Η Ευρώπη πρέπει να είναι πρώτα για τους ανθρώπους και όχι μόνο γα τους προϋπολογισμούς και τα ποσοστά χρέους. Όλοι χρειάζεται να έχουν το σπίτι τους σε τάξη, αλλά θέλω την Ευρώπη πιο κοντά στους ανθρώπους στις καλές και τις κακές στιγμές. Νομίζω θα έπρεπε να είχαμε κάνει περισσότερα για να υπολογίσουμε τις ανθρώπινες συνέπειες που είχε μία τέτοια κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή