F1: Eνός λεπτού σιγή για τον Νίκι Λάουντα στο Μονακό (φωτογραφίες)

F1: Eνός λεπτού σιγή για τον Νίκι Λάουντα στο Μονακό (φωτογραφίες)

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόρο τιμής στον Νίκι Λάουντα απέτισαν άπαντες οι οδηγοί της Formula 1, λίγο πριν την εκκίνηση του έκτου Γκραν Πρι της χρονιάς, που διεξάγεται στο Μονακό και το οποίο είναι αφιερωμένο στον θρυλικό «πιλότο» ο οποίος έγραψε ιστορία ως τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ολοι οι «πιλότοι» φορούσαν το χαρακτηριστικό κόκκινο καπελάκι που έγινε «σήμα κατατεθέν» του θρυλικού Αυστριακού, ενώ πριν τον αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη του προσφάτως εκλιπόντος θρύλου της F1, που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

F1: Eνός λεπτού σιγή για τον Νίκι Λάουντα στο Μονακό (φωτογραφίες)-1

Επίσης, σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν κολλημένα στα μονοθέσια τους αυτοκόλλητα προς τιμήν του Λάουντα, ο οποίος έγραψε ιστορία ως τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. 

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την Ferrari θα φορέσει σε κάποιους γύρους ένα κράνος στο σχεδιαστικό μοτίβο αυτού που φορούσε ο Λάουντα στην τελευταία του σεζόν με τη Ferrari το 1977.

F1: Eνός λεπτού σιγή για τον Νίκι Λάουντα στο Μονακό (φωτογραφίες)-2

Η Mercedes, με την οποία ο Λάουντα συνεργαζόταν μέχρι πολύ πρόσφατα, καθώς και Toro Rosso, Red Bull και Haas έχουν κολλήσει αυτοκόλλητα που αναγράφουν "Danke Niki" (Ευχαριστούμε Νίκι).

F1: Eνός λεπτού σιγή για τον Νίκι Λάουντα στο Μονακό (φωτογραφίες)-3
Η McLaren έχει δύο αυτοκόλλητα πάνω στα αυτοκίνητά της προς τιμήν του, ενώ το κράνος του, μαζί με το τρόπαιο που κατέκτησε το 1984, εκτίθενται στο πάντοκ της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή