Ντ. Τραμπ: Η επίθεση στα ΜΜΕ από τον «παράφρονα πρόεδρο»

Ντ. Τραμπ: Η επίθεση στα ΜΜΕ από τον «παράφρονα πρόεδρο»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πόλεμος που εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των αμερικανικών ΜΜΕ ξεκίνησε σαν «τέχνασμα», εξαιτίας της απουσίας αποτελεσματικής αντιπολίτευσης από μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος, και βγήκε εκτός ελέγχου. Αυτό υποστηρίζει ο δημοσιογράφος του CNN και διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο Τζιμ Ακόστα, που βρέθηκε στο στόχαστρο της επιθετικότητας του Ντόναλντ Τραμπ. Το βιβλίο του δημοσιογράφου τιτλοφορείται «Ο εχθρός του λαού. Επικίνδυνοι καιροί να λες την αλήθεια στις ΗΠΑ» και θα κυκλοφορήσει στις 11 Ιουνίου.

Σε αυτό, ο Ακόστα επικαλείται κυρίως ανώνυμες πηγές. Χαρακτηριστικά, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου φέρεται να δήλωσε στον Ακόστα ότι ο «πρόεδρος είναι παράφρων», ενώ πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σε θέματα εθνικής ασφαλείας υποστηρίζει ότι το προσωπικό δεν ήταν βέβαιο ότι ο πρόεδρος δεν είχε εξασθενήσει τη θέση του εξαιτίας της Ρωσίας. Η διαπίστευση του Ακόστα στον Λευκό Οίκο ανακλήθηκε το 2018, όταν έθεσε στον Τραμπ ερώτημα σχετικά με τους ισχυρισμούς του για τα «καραβάνια» μεταναστών από τη Νότια Αμερική. Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να παραδώσει το μικρόφωνο όταν του το ζήτησε μέλος του προσωπικού του Λευκού Οίκου και ο Τραμπ τον αποκάλεσε «ένα αγενές, φρικτό άτομο». Για την ημέρα που έχασε τη διαπίστευσή του ο Ακόστα γράφει «όλα στη ζωή μου βγήκαν εκτός ελέγχου». Τελικά, επανεκδόθηκε ύστερα από απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή. Μετά την έκθεση του ειδικού ανακριτή Μιούλερ, ο Τραμπ και οι συνεργάτες του ισχυρίζονται ότι δικαιώθηκαν, αλλά ο Ακόστα γράφει: «Ο Τραμπ για ακόμα μία φορά αποκάλεσε τον Τύπο “εχθρό του λαού”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή