Πρώτη με 45,8% η Λέγκα του Σαλβίνι στη Λαμπεντούζα

Πρώτη με 45,8% η Λέγκα του Σαλβίνι στη Λαμπεντούζα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, μεγάλου νικητή των ευρωεκλογών στην Ιταλία με ποσοστό 34% των ψήφων, ψηφίστηκε με μεγάλα ποσοστά από τους εκλογείς σε περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί από τα κύματα μετανάστευσης, από τη Λαμπεντούζα (νότια) μέχρι τη Βεντιμίλια (βορειοδυτικά).

Ενδεικτικό είναι ότι στη Λαμπεντούζα, το ιταλικό νησί που βρίσκεται πιο κοντά στις ακτές της Λιβύης και έγινε σύμβολο θλίψης παγκοσμίως το 2013, όταν 360 και πλέον άτομα πνίγηκαν κοντά στις ακτές του νησιού, η Λέγκα εξασφάλισε το 45,8% των ψήφων, πολύ περισσότερες από το Δημοκρατικό Κόμμα (PD, κεντροαριστερά).

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί  εξακολουθούν να φθάνουν σκάφη με πρόσφυγες, ενώ το PD είχε επιλέξει ως υποψήφιό του τον Πιέτρο Μπαρτόλο, τον γιατρό της Λαμπεντούζα που έγινε διάσημος με το ντοκιμαντέρ "Fuocoammare" ("Φωτιά στη θάλασσα").

Ακόμη, η Λέγκα εξασφάλισε επίσης το 44% των ψήφων στη Βεντιμίλια, τη συνοριακή κοινότητα στην ακτή της Λιγουρίας απ΄όπου διέρχονται εδώ και χρόνια πλήθη μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στη Γαλλία, και 41% στην Μπαρντονέκια, τον τελευταίο σταθμό όσων τολμούν την ορεινή διέλευση.

Στην Καλαβρία (νότια), προπύργιο του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S, αντισυστημικό), η Λέγκα ξεπέρασε τον κυβερνητικό σύμμαχό της στο Ριάτσε, επί μακρόν πρότυπο υποδοχής μεταναστών, ο πρώην δήμαρχος του οποίου όμως, ο Ντομένικο Λουκάνο, διώκεται για βοήθεια στη παράτυπη μετανάστευση.

Στο εν λόγω χωριό, η Λέγκα πήρε το 30% των ψήφων έναντι 26% για το M5S και 17% για το PD, που υποστήριξε τον Λουκάνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-MΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή