Η γηραιότερη εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στην ΕΕ (βίντεο – φωτογραφίες)

Η γηραιότερη εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στην ΕΕ (βίντεο – φωτογραφίες)

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λένε ότι η πολιτική είναι «σαράκι» που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον άνθρωπο. Αυτό μάλλον ισχύει στην περίπτωση μιας αιωνόβιας γυναίκας στη Γερμανία, η οποία ήταν υποψήφια στις δημοτικές εκλογές της πόλης της, που έγιναν στις 26 Μαΐου, μαζί με τις ευρωεκλογές.

Η  Λισέλ Χέιζ (Lisel Heise), 100 ετών, εκλέχτηκε  μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Kirchheimbolanden, ξεκινώντας νέο κεφάλαιο στην – ακόμα δραστήρια – ζωή της.

Η γηραιότερη εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στην ΕΕ (βίντεο – φωτογραφίες)-1

Όντας η ίδια πρώην δασκάλα γυμναστικής, η προεκλογική της εκστρατεία βασίστηκε στο αίτημα να ανοίξει εκ νέου το παλιό κολυμβητήριο της πόλης, που είχε κλείσει από το 2011.

Σήμερα, μετά την εκλογή της, η Λισέλ πήρε υπερήφανα μέρος στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου της πόλης της, «έτοιμη να κάνει ότι μπορεί για τους νέους ανθρώπους».

Η γηραιότερη εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στην ΕΕ (βίντεο – φωτογραφίες)-2

Η 100 ετών Λισέλ  ήταν υποψήφια με το τοπικό κίνημα  "Wir für Kibo", το οποίο έχει στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την Λισέλ στην ομάδα μας» δήλωσε ο επικεφαλής του μικρού κινήματος Helga Bürmann .«Μας έχει δώσει επιπλέον δημοσιότητα και αυτό μας βοηθά να διαδώσουμε το μήνυμά μας» .

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή