Ο Σαλβίνι ψάχνει συμμάχους στην Ευρώπη

Ο Σαλβίνι ψάχνει συμμάχους στην Ευρώπη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Στους ομοϊδεάτες του στην υπόλοιπη Ευρώπη υπολογίζει ο ηγέτης της ιταλικής Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, προκειμένου να προχωρήσει στη συγκρότηση ευρωσκεπτικιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο με τουλάχιστον 150 μέλη.

Τον στόχο του ανέλυσε σε δημοσιογράφους στο Μιλάνο χθες, τονίζοντας ότι μεταξύ των επίδοξων συμμάχων του συγκαταλέγονται το βρετανικό Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ και το ουγγρικό Φιντέτς του Βίκτορ Ορμπαν, τα οποία καλεί να εγκαταλείψουν τις σημερινές τους ομάδες και να ενταχθούν στην Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF), όπου ανήκουν ήδη τα ακροδεξιά κόμματα στη Γαλλία και στη Γερμανία.

Φιλοδοξία του Ιταλού ακροδεξιού ηγέτη είναι να διευρυνθεί η ομάδα σε τουλάχιστον 100 μέλη, ενδεχομένως και 150, ενώ σήμερα διαθέτει 37 ευρωβουλευτές.

Σε αυτή θα μπορούσαν, κατά τον Σαλβίνι, να ενταχθούν κόμματα από την Τσεχία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Δανία και την Ισπανία, εφόσον ξεπεράσουν «ζήλιες, συμπάθειες και αντιπάθειες». Στόχος του είναι «η δημιουργία μιας εναλλακτικής και για να γίνει αυτό πρέπει να παίξεις. Δεν γυρίζεις τη μύτη σου περιφρονητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παρά τις εκτιμήσεις αναλυτών για διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού στη Ρώμη σε περίπτωση επικράτησης του Σαλβίνι, ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα επιμείνει στη συνεργασία με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων. «Για μένα οι κυβερνητικοί εταίροι είναι φίλοι και από αύριο πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας με ηρεμία και ηπιότερους τόνους», είπε και πρόσθεσε: «Αντίπαλός μου είναι και παραμένει η Αριστερά». Υπενθυμίζεται πως η Λέγκα εξασφάλισε 34% στις ευρωεκλογές, με δεύτερο το Κόμμα των Δημοκρατικών στο 23% και τρίτο το Κίνημα των Πέντε Αστέρων με μόλις 17%.

Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι φαίνεται ότι ψηφίστηκε με μεγάλα ποσοστά από τους εκλογείς σε πολλά από τα «καυτά σημεία» της μετανάστευσης, από τη Λαμπεντούζα (νότια) μέχρι τη Βεντιμίλια (βορειοδυτικά).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή