Αιματηρή επίθεση σε πόλη της Ιαπωνίας

Αιματηρή επίθεση σε πόλη της Ιαπωνίας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων ένα παιδί, και 16 άλλοι τραυματίστηκαν, στην πλειονότητά τους μαθήτριες του δημοτικού, όταν άνδρας οπλισμένος με μαχαίρια επιτέθηκε εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου στην πόλη Καβασάκι, κοντά στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Τα ιαπωνικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η Χανάκο Κιριμπαγιάσι, ένα εντεκάχρονο κορίτσι, και ο Σατόσι Ογιάμα, αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών, εξέπνευσαν στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν, καθώς είχαν δεχθεί πλήγματα από μαχαίρι στον λαιμό.

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης, ένας 57χρονος που δεν κατονομάστηκε από την Αστυνομία, αυτοκτόνησε με μαχαιριά στον λαιμό λίγα λεπτά μετά την επίθεση κοντά σε πάρκο του Καβασάκι. Παραμένει άγνωστο αν οι Αρχές κατάφεραν να καταλήξουν στο κίνητρο της επίθεσης προτού πεθάνει ο δράστης.

Το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσε ότι ο δράστης κρατούσε από ένα μαχαίρι σε κάθε χέρι και ξαφνικά άρχισε να μαχαιρώνει αδιακρίτως τα θύματά του. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Κyodo μετέδωσε ότι ο δράστης, που είχε κοντοκουρεμένα μαλλιά και φορούσε γυαλιά ηλίου, ξαφνικά άρχισε να ουρλιάζει ότι θα σκοτώσει τα παιδιά. Επίσης, ανέφερε ότι μια 40χρονη γυναίκα και δύο μικρά κορίτσια νοσηλεύονται με βαριά τραύματα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Αμπε εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση και κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να μεριμνήσει για την ασφάλεια των μικρών μαθητών κατά τη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο. «Hταν ένα εξαιρετικά τρομακτικό περιστατικό με θύματα μικρά παιδιά. Νιώθω οργή. Θα λάβω όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να παραμείνουν ασφαλή τα παιδιά», τόνισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

Τα δεκατρία τραυματισμένα παιδιά, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι κορίτσια ηλικίας από έξι έως δώδεκα ετών, φοιτούσαν στο Caritas, ένα καθολικό σχολείο της περιοχής. Ο Ογιάμα ήταν ο πατέρας μιας μικρής μαθήτριας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια για το συμβάν. «Ο αμερικανικός λαός στέκεται δίπλα στον ιαπωνικό και θρηνεί για τα θύματα και τις οικογένειές τους» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή