Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν τον Ιούνιο στη G20 της Ιαπωνίας

Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν τον Ιούνιο στη G20 της Ιαπωνίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τετ α τετ στη σύνοδο της G20 στην Ιαπωνία θα έχουν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο άνδρες είχαν σήμερα τηλεφωνική συνομιλία και συμφώνησαν να συναντηθούν στη σύνοδο, η οποία είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου στην Οσάκα, ενώ συζήτησαν διμερή ζητήματα στον τομέα του εμπορίου και την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν μια σειρά διμερών ζητημάτων, περιλαμβανομένων της κοινής βούλησής τους για την ενίσχυση του εμπορίου, την απόφαση του προέδρου να μειώσει τους δασμούς στον χάλυβα στην Τουρκία από το 50% στο 25%, τη σχεδιαζόμενη από την Τουρκία αγορά του αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400 και τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις συνομιλίες κατά τη διάρκεια της Συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, τον επόμενο μήνα», αναφέρει σε μια ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντίρι.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έρχεται σε μια ιδιαίτερα ταραχώδη περίοδο για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, λόγω της συμφωνίας της Τουρκίας για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντή επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, επανέλαβε στον Τραμπ την προσφορά της Τουρκίας περί συγκρότησης μιας ομάδας εργασίας σχετικά με τη σχεδιαζόμενη αγορά των S-400.

Η Άγκυρα είχε ήδη ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι είχε διατυπώσει μια τέτοια πρόταση προς την Ουάσιγκτον, όμως η αμερικανική πλευρά δεν είχε απαντήσει.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή