Ερντογάν: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ένταξη στην ΕΕ παρόλο που οι Βρυξέλλες δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους

Ερντογάν: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ένταξη στην ΕΕ παρόλο που οι Βρυξέλλες δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόλο που οι Βρυξέλλες δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της επικριτικής για την Άγκυρα έκθεσης της ΕΕ.

Ανακοινώνοντας από την Άγκυρα μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, ο Ερντογάν δήλωσε πως οι δικαστές θα απαγορεύουν μόνο «προβληματικά» τμήματα ιστοτόπων, αντί να επιβάλλουν πλήρη απαγόρευση πρόσβασης.

Η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia έχει μπλοκαριστεί στην Τουρκία από το 2017 βάσει ενός νόμου ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να απαγορεύουν την πρόσβαση σε ιστοτόπους που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στα βασανιστήρια – δύο ημέρες αφού ομάδα δικηγόρων στην Άγκυρα έκανε γνωστό πως πέντε μέλη του προσωπικού του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως υπέστησαν βασανιστήρια και κακομεταχείριση ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή