ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αντιδράσεις προκαλεί το πριμ εταιρίας σε εργαζόμενες που φορούν μίνι και μακιγιάρονται

Ρωσία: Αντιδράσεις προκαλεί το πριμ εταιρίας σε εργαζόμενες που φορούν μίνι και μακιγιάρονται

Η ρωσική εταιρεία αλουμινίου Tatprof πρότεινε να δώσει μπόνους στις υπαλλήλους που θα εμφανιστούν στη δουλειά τους με φούστα και μακιγιαρισμένες, στο πλαίσιο ενός «μαραθωνίου θηλυκότητας» που πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου, μετέδωσαν πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Μια εκπρόσωπός της, η Αναστασία Κιρίλοβα, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Γκαβαρίτ Μασκβά, ότι έλαβε αυτήν την πρωτοβουλία για να «ομορφύνει» τις εργάσιμες ημέρες. «Πολλές γυναίκες φορούν αυτόματα παντελόνι, για αυτό ελπίζουμε ότι με αυτή τη δράση οι κυρίες μας θα αισθανθούν τη θηλυκότητα και τη γοητεία τους, όταν επιλέξουν μια φούστα ή ένα φουστάνι», επέμεινε η εκπρόσωπος.

Από τις 27 Μαΐου μέχρι τις 30 Ιουνίου, κάθε υπάλληλος που θα φοράει φόρεμα ή φούστα «όχι μακρύτερη από πέντε εκατοστά κάτω από το γόνατο» και θα είναι μακιγιαρισμένη, θα παίρνει μπόνους 100 ρούβλια (περίπου 1,4 ευρώ), αναφέρουν τα διαφημιστικά μηνύματα που αναρτήθηκαν από την εταιρεία στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενώσουμε την ομάδα μας», που αποτελείται σε ποσοστό 70% από άνδρες, είπε η Κιρίλοβα, διαβεβαιώνοντας πάνως ότι δεν απαγορεύεται ουδόλως στις γυναίκες να φορούν παντελόνι, αν το επιθυμούν. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον ήδη εξήντα γυναίκες έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στον «μαραθώνιο».

Η πρωτοβουλία «άρεσε σε όλους» τους εργαζόμενους στην Tatprof, είπε η Κιρίλοβα. Εντούτοις, προκάλεσε πολλές αρνητικές αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένους χρήστες να κάνουν λόγο για σεξισμό και για «απαίσια μεταχείριση των γυναικών». Μάλιστα, η γνωστή φεμινίστρια δημοσιογράφος Ζαλίνα Μαρσενκούλοβα, έκανε λόγο μέσω του ιστότοπου Telegram για «νέα από τον Μεσαίωνα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC