Η Πιονγκγιάνγκ εκτέλεσε τον απεσταλμένο του Κιμ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα

Η Πιονγκγιάνγκ εκτέλεσε τον απεσταλμένο του Κιμ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πιονγκγιάνγκ φέρεται να εκτέλεσε τον ειδικό απεσταλμένο της στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το φιάσκο της δεύτερης συνάντησης κορυφής ανάμεσα στον Κιμ Γιονγκ Ουν και τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον Φεβρουάριο στο Ανόι, σύμφωνα με δημοσίευμα νοτιοκορεατικής εφημερίδας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να διασταυρώσει τις πληροφορίες. Η Chosun Ilbo αναφέρει ότι ο Κιμ Χιόκ Τζολ, ο οποίος είχε την ευθύνη της προετοιμασίας της συνάντησης κορυφής και ταξίδεψε στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ με το ιδιωτικό τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν, τουφεκίσθηκε διότι «πρόδωσε τον ύπατο ηγέτη».

«Ο Κιμ Χιόκ Τσολ εκτελέσθηκε τον Μάρτιο στο αεροδρόμιο του Μιρίμ μαζί με τέσσερις υψηλόβαθμος αξιωματούχους του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών έπειτα από έρευνα», αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας που επικαλείται μη κατονομαζόμενη πηγή. Η εφημερίδα δεν δημοσιεύει τα ονόματα των υπολοίπων εκτελεσθέντων. Ο Κιμ Χιόκ Τσολ ήταν ο ομόλογος του αμερικανού απεσταλμένου Στίβεν Μπίγκαν στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες της συνάντησης κορυφής του Ανόι.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή