ΚΟΣΜΟΣ

Α. Μέρκελ: Οι ΗΠΑ ο σημαντικότερος εταίρος μας εκτός Ευρώπης

Α. Μέρκελ: Οι ΗΠΑ ο σημαντικότερος εταίρος μας εκτός Ευρώπης

«Οι ΗΠΑ είναι και παραμένουν ο σημαντικότερος εταίρος της Γερμανίας εκτός Ευρώπης», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, υποδεχόμενη πριν από λίγο τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο στην Καγκελαρία.

«Ο κόσμος βρίσκεται σε μεγάλη αναταραχή», τόνισε η κ. Μέρκελ και ως βασικά θέματα στην ατζέντα της συνάντησης -η οποία διάρκεσε 45λεπτά- ανέφερε το Ιράν και «το πώς θα βεβαιωθούμε ότι δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα και δεν θα προβεί σε περαιτέρω επιθετικές ενέργειες», την κατάσταση στην Συρία, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη αλλά και τις σχέσεις με την Ρωσία, την Ουκρανία και την μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Α. Μέρκελ: Οι ΗΠΑ ο σημαντικότερος εταίρος μας εκτός Ευρώπης-1

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι ο αμερικανός υπουργός έχει υπηρετήσει στην Γερμανία με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ την δεκαετία του '80.

Από την πλευρά του ο κ. Πομπέο δήλωσε ότι η Γερμανία είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ και τόνισε ότι «έχουμε σημαντική δουλειά μπροστά μας, μεταξύ των δύο χωρών αλλά και μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να επιτύχουμε ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη παγκοσμίως».

Α. Μέρκελ: Οι ΗΠΑ ο σημαντικότερος εταίρος μας εκτός Ευρώπης-2