Τζ. Κούσνερ: Οι Παλαιστίνιοι αξίζουν αυτοδιάθεση, αλλά δεν είναι σε θέση να κυβερνήσουν τους εαυτούς τους

Τζ. Κούσνερ: Οι Παλαιστίνιοι αξίζουν αυτοδιάθεση, αλλά δεν είναι σε θέση να κυβερνήσουν τους εαυτούς τους

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου και γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε συνέντευξή ότι οι Παλαιστίνιοι αξίζουν να έχουν «αυτοδιάθεση», εκφράζοντας παράλληλα αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητά να κυβερνήσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους.

Ο Κούσνερ, που έχει συντάξει το σχέδιο του Λευκού Οίκου για την επίλυση του Μεσανατολικού, το οποίο ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί, απέφυγε για μία ακόμη φορά να δηλώσει ξεκάθαρα αν το σχέδιό του περιλαμβάνει τη λύση των δύο κρατών, που αποτελεί εδώ και χρόνια τη βασική αμερικανική πολιτική για την επίλυση του Μεσανατολικού.

«Πιστεύω ότι (οι Παλαιστίνιοι) θα πρέπει να έχουν αυτοδιάθεση. Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες μέχρι να παρουσιάσουμε το ίδιο το σχέδιο», επισήμανε.

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι οι Παλαιστίνιοι είναι ικανοί να κυβερνήσουν μόνοι τους το κράτος τους χωρίς την παρέμβαση του Ισραήλ, απάντησε: «Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Θα πρέπει να το δούμε. Ελπίζω ότι με τον καιρό να είναι σε θέση να κυβερνήσουν μόνοι τους το κράτος τους».

Οι Παλαιστίνιοι, τόνισε, «πρέπει να έχουν ένα δίκαιο δικαστικό σύστημα, ελευθερία του Τύπου, ελευθερία της έκφρασης, ανεκτικότητα για όλες τις θρησκείες», προτού οι παλαιστινιακές περιοχές καταστούν «επενδύσιμες».

«Δεν είμαι εδώ για να με εμπιστευθούν», τόνισε εξάλλου ο Κούσνερ όταν ρωτήθηκε αν κατανοεί τους λόγους για τους οποίους οι Παλαιστίνιοι ενδέχεται να μην τον εμπιστεύονται. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο παλαιστινιακός λαός θα πρέπει να κρίνει το σχέδιό με βάση το «αν πιστεύει ότι θα του επιτρέψει να βρει ένα δρόμο προς μια καλύτερη ζωή ή όχι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή