Ελικόπτερο εντόπισε πτώματα στα Ιμαλάια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους οκτώ αγνοούμενους

Ελικόπτερο εντόπισε πτώματα στα Ιμαλάια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους οκτώ αγνοούμενους

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πτώματα» εντοπίστηκαν σήμερα από ελικόπτερα που πετούν πάνω από τα Ιμαλάια, καθώς συνεχίζονται οι εναέριες έρευνες για τον εντοπισμό οκτώ ορειβατών που αγνοούνται από την προηγουμένη εβδομάδα, δήλωσε πηγή του στρατού της Ινδίας.

«Πτώματα εντοπίστηκαν στη διάρκεια της έρευνας με ελικόπτερο. Βρίσκονται στον ίδιο δρόμο με αυτόν που ακολούθησαν οι ορειβάτες», επεσήμανε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Από την Παρασκευή οι αρχές αναζητούν μια ομάδα οκτώ ορειβατών -τέσσερις Βρετανούς, δύο Αμερικανούς, έναν Ινδό και μία Αυστραλέζα-στο δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ινδίας, το Νάντα Ντεβί, στο οποίο σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ισχυρές χιονοπτώσεις και χιονοστιβάδες.

Η ομάδα υπό τον Βρετανό Μάρτιν Μόραν, οποίος έχει ήδη ανέβει με επιτυχία το βουνό πολλές φορές, δεν έδωσε σημάδια ζωής στον καταυλισμό Μουνσιγιάρι, στο ινδικό κρατίδιο Ουταραχάντ, αφού ξεκίνησαν την αναρρίχησή τους στις 13 Μαΐου. Οι ορειβάτες θα έπρεπε να έχουν επιστρέψει στον καταυλισμό βάσης στις 26 Μαΐου.

«Οι πιθανότητες να έχουν επιβιώσει είναι πολύ μικρές σε ένα υψόμετρο 4.600 με 5.500 μέτρων. Είναι σχεδόν αδύνατο να είναι ζωντανοί», σχολίασε η πηγή.

Πηγή από την αστυνομία δήλωσε ότι οι διασώστες θα προσπαθήσουν να φτάσουν στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα πτώματα.

Επίσημη συνέντευξη Τύπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή