Ο Κόρμπιν ενθαρρύνει τη συμμετοχή στην αυριανή διαδήλωση κατά του Τραμπ

Ο Κόρμπιν ενθαρρύνει τη συμμετοχή στην αυριανή διαδήλωση κατά του Τραμπ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά κανονιοβολισμών ήχησε στο Γκριν Παρκ των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και στον Πύργο του Λονδίνου, χαιρετίζοντας την 66η επέτειο από την στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ και την επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντοναλντ Τραμπ, τον οποίο η βασίλισσα υποδέχθηκε στην επίσημη κατοικία της.

Ο Κόρμπιν ενθαρρύνει τη συμμετοχή στην αυριανή διαδήλωση κατά του Τραμπ-1

Έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, αρκετές εκατοντάδες ανθρώπων, κυρίως τουρίστες, συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την επίσκεψη, αλλά και ορισμένοι διαδηλωτές με πλακάτ, που διαμαρτύρονται για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου θεωρώντας επικίνδυνες τις πολιτικές του απόψεις.

Εκεί βρέθηκαν και ομάδες Αμερικανών κυρίως υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ για να τον υποδεχτούν, αποκαλώντας τον «ήρωα», την προεδρία του οποίου θα πρέπει να μιμηθεί ο επόμενος Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Κόρμπιν ενθαρρύνει τη συμμετοχή στην αυριανή διαδήλωση κατά του Τραμπ-2

Οι διαδηλωτές κατά του Τραμπ αναμένεται τις επόμενες ώρες, και όσο θα πραγματοποιεί την τριήμερη επίσκεψή του στη Βρετανία, να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις, με μεγαλύτερη την αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Ο επικεφαλής του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει στο επίσημο δείπνο της βασίλισσας προς τον Αμερικανό πρόεδρο, σε μήνυμά του στο twitter ενθάρρυνε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην αυριανή διαμαρτυρία λέγοντας: «Η αυριανή διαμαρτυρία κατά της επίσημης επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ είναι μία ευκαιρία να σταθούμε αλληλέγγυοι με αυτούς στους οποίους επιτέθηκε στην Αμερική, στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας σήμερα το πρωί», εννοώντας την λεκτική επίθεση του Αμερικανού προέδρου προς τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν.

Ο Κόρμπιν ενθαρρύνει τη συμμετοχή στην αυριανή διαδήλωση κατά του Τραμπ-3

Ξεκινώντας από σήμερα, η Διεθνής Αμνηστία κρέμασε δύο πανό από την γέφυρα Βόξολ στον Τάμεση, που είναι ορατή από την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, στα οποία γράφει «Αντισταθείτε στον Τραμπ» και «Αντισταθείτε στον Ρατσισμό».

Τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην επίσκεψη Τραμπ απεικονίζει και δημοσκόπηση της YouGov, τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την οποία το 63% των Βρετανών θεωρούν ότι ο Τραμπ ήταν λίγος ή απαίσιος πρόεδρος. Ειδικά για τους Λονδρέζους το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 71%, ενώ μόνο το 9% των κατοίκων του Λονδίνου πιστεύουν ότι είναι ένας καλός πρόεδρος. Το χειρότερο ποσοστό έλαβε ο Τραμπ στην Σκοτία, με 72% των ερωτηθέντων να θεωρούν ότι πρόκειται για έναν απαίσιο πρόεδρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή