Ελικόπτερο εντόπισε πέντε σορούς στα Ιμαλάια – Ορειβάτες αγνοοούνται από την Παρασκευή

Ελικόπτερο εντόπισε πέντε σορούς στα Ιμαλάια – Ορειβάτες αγνοοούνται από την Παρασκευή

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε σοροί εντοπίστηκαν σήμερα σε βουνό στα ινδικά Ιμαλάια στη διάρκεια εναέριας έρευνας για τον εντοπισμό οκτώ ορειβατών που υπάρχουν φόβοι ότι παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Οι ορειβάτες –τέσσερις από τη Βρετανία, δύο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μία Αυστραλέζα και ένας Ινδός– δηλώθηκαν αγνοούμενοι από άλλους ορειβάτες την Παρασκευή καθώς δεν έφθασαν στον καταυλισμό βάσης κοντά στο Νάντα Ντεβί, το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ινδίας.

Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε τις πέντε σορούς στη διάρκεια μιας πτήσης πάνω από την περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη τους, δήλωσε ο Βιτζάι Κουμάρ Τζογκντάντε, ο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος της κοντινής επαρχίας Πιτοραγκάρτ.

«Τέσσερα πτώματα είναι ορατά μαζί και ένα πέμπτο λίγο πιο μακριά από τα άλλα», είπε.

Η αποστολή έρευνας εργάζεται τώρα με την παραδοχή ότι και οι οκτώ ορειβάτες σκοτώθηκαν, είπε.

«Προσπαθούμε να περισυλλέξουμε τα πτώματα. Πιστεύουμε ότι τα άλλα τρία θα είναι εκεί κοντά», είπε.

Οι ορειβάτες προσπαθούσαν να φθάσουν σε μια κορυφή κοντά στο Νάντα Ντεβί όταν χτυπήθηκαν από μια «αρκετά μεγάλη» χιονοστιβάδα, ανέφερε η εταιρία που οργάνωσε την αποστολή, η Moran Mountain.

Ο Τζογκντάντε είπε πως τα πτώματα βρίσκονταν πάνω από τα 5.000 μέτρα και η πιθανότητα μιας δεύτερης χιονοστιβάδας θα δυσκολέψει την πρόσβαση στο σημείο. Δεν έχει αποφασιστεί αν μια ομάδα θα φθάσει εκεί αεροπορικώς ή πεζή, είπε.

Μια ομάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον μια εβδομάδα για να φθάσει στην περιοχή, δήλωσε στο Reuters ο Σαντζάι Γκουντζιγιάλ, υψηλόβαθμος αστυνομικός αξιωματούχος ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες.

Τέσσερις ορειβάτες της ομάδας επέστρεψαν πίσω και αργότερα ειδοποίησαν για τους αγνοούμενους συναδέλφους τους. Απομακρύνθηκαν από τον καταυλισμό βάσης με ελικόπτερο και είναι «καλά και υγιείς», δήλωσε ο Τρίπτι Μπατ, αξιωματούχος της Δύναμης Απόκρισης στης Καταστροφές του κρατιδίου Ουταράχαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή