Τραμπ, τσάι και συμπάθεια στο Μπάκιγχαμ

Τραμπ, τσάι και συμπάθεια στο Μπάκιγχαμ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία πραγματοποιεί από χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επισκέφθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ. Το πρόγραμμα του προέδρου περιλαμβάνει επίσημο δείπνο με την 93χρονη μονάρχη, τσάι με τον διάδοχο πρίγκιπα Κάρολο και επίσκεψη στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, τόπο στέψης της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας τα τελευταία 1.000 χρόνια. «Θα είμαι ένας καλός φίλος της Βρετανίας», είπε ο Τραμπ κατά την άφιξή του στο Λονδίνο, ενώ οι φωτογράφοι και οι εικονολήπτες προσπαθούσαν να διαπιστώσουν αν έσπασε το πρωτόκολλο κατά τον χαιρετισμό του στη βασίλισσα, χτυπώντας τη γροθιά του πάνω στο χέρι της.

Την ίδια ώρα, όμως, αναζωπύρωνε την αντιπαράθεσή του με τον Εργατικό δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, τον οποίο χαρακτήρισε «μόνιμο χαμένο» σε μήνυμά του στο Twitter. Αφορμή της οργής του Αμερικανού προέδρου στάθηκε η δήλωση του Καν πως δεν σκοπεύει να «στρώσει κόκκινο χαλί» για τον Τραμπ, καθώς και η άδεια που παραχώρησε ο δήμος για το γιγαντιαίο φουσκωτό βρέφος με τη μορφή του Αμερικανού προέδρου, το οποίο θα συνοδεύσει τις διαδηλώσεις κατά της επίσκεψής του στη βρετανική πρωτεύουσα. Ο Τραμπ έχει ασκήσει κριτική στην απερχόμενη πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, λέγοντας ότι η χώρα πρέπει να εξέλθει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου, έστω και χωρίς συμφωνία, καλώντας το Συντηρητικό Κόμμα να επιλέξει νέο ηγέτη με ριζοσπαστικές ευρωσκεπτικιστικές απόψεις.

Από την πλευρά του, το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης του Τζέρεμι Κόρμπιν δεν θα παραστεί στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ και της Πρώτης Κυρίας Μελάνια, στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενώ η βουλευτής του κόμματος Ιβέτ Κούπερ είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να προσφέρει στον Τραμπ ευκαιρίες να φωτογραφηθεί με μέλη της βασιλικής οικογενείας είναι εσφαλμένη, καθώς θα ευνοήσει την επανεκλογή του το 2020.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή