Αποστάσεις από την πολιτική Τραμπ κράτησε η Βασίλισσα Ελισάβετ

Αποστάσεις από την πολιτική Τραμπ κράτησε η Βασίλισσα Ελισάβετ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το επίσημο δείπνο με τη βασιλική οικογένεια στο παλάτι του Μπάκιγχαμ «έκλεισε» η πρώτη ημέρα της επίσημης τριήμερης επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έκανε λόγο για νέες προκλήσεις τονίζοντας ότι ο κόσμος έχει αλλάξει: «Αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις στον 21ο αιώνα. Η επέτειος της D Day υπενθυμίζει σε όλες τις χώρες μας τι έχουμε επιτύχει από κοινού. Μετά τις κοινές θυσίες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάστηκαν με άλλους συμμάχους για να δημιουργήσουν διεθνή θεσμικά όργανα, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ η φρίκη του παρελθόντος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Καθώς ο κόσμος έχει αλλάξει, θα πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί για τον τελικό στόχο αυτών των δομών: ότι τα έθνη συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν την ειρήνη που έχει κερδηθεί σκληρά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή