Ο Τραμπ μπροστά σε μια σπάνια Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας

Ο Τραμπ μπροστά σε μια σπάνια Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα σπάνιο αντίγραφο της Αμερικανικής Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Το έγγραφο, γνωστό ως Διακήρυξη του Σάσεξ, είναι ένα από τα δύο αντίγραφα σε περγαμηνή του διάσημου αμερικανικού κειμένου.

Βρισκόταν ουσιαστικά χαμένο επί 60 χρόνια σε ένα σφραγισμένο δωμάτιο της Υπηρεσίας Αρχείων του δυτικού Σάσεξ, εωσότου πέρυσι ανακάλυψαν τη σημασία του δύο ερευνητές του Χάρβαρντ.

Το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο έχει εκφράσει τη βούληση να γίνουν οι κατάλληλες διευθετήσεις  ώστε το έγγραφο να  αποτελέσει τμήμα των εορταστικών εκδηλώσεων του 2026 για τα 250 χρόνια από την Αμερικανική Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας.

Ενδεχομένως δε για το σκοπό αυτό, η περγαμηνή να δοθεί ως δάνειο για λίγες ημέρες στις ΗΠΑ.

Θεωρείται ότι η 60 Χ 76 εκατοστών περγαμηνή εγράφη τη δεκαετία του 1780 πιθανότατα στη Νέα Υόρκη ή τη Φιλαδέλφεια.

Παρότι υπάρχουν και άλλα αντίγραφα και έντυπες εκδόσεις της Διακήρυξης, η άλλη δεύτερη σωζόμενη σε περγαμηνή Διακήρυξη, χρονολογούμενη το 1776, φυλάσσεται στα Εθνικά Αρχεία της Ουάσινγκτον.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή