Πορείες διαμαρτυρίας κατά του Τραμπ σε όλη τη Βρετανία (φωτογραφίες)

Πορείες διαμαρτυρίας κατά του Τραμπ σε όλη τη Βρετανία (φωτογραφίες)

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόνανλντ Τραμπ στο Λονδίνο όπου συναντήθηκε με τη βασιλική οικογένεια, με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και κορυφαίους αξιωματούχους της βρετανικής κυβέρνησης. Ψηλά στην ατζέντα των Τραμπ και Μέι είναι η ενίσχυση των οικονομικών συνεργασιών του Ηνωμένου Βασιλείου με τις ΗΠΑ. 

Πορείες διαμαρτυρίας κατά του Τραμπ σε όλη τη Βρετανία (φωτογραφίες)-1

Ενόσω ο Αμερικανός πρόεδρος πραγαμτοποιεί συναντήσεις και συνομιλεί με πολιτικούς και αξιωματούχους της χώρας, «εθνικές διαδηλώσεις» – όπως έχουν χαρακτηριστεί – λαμβάνουν χώρα σε όλη τη Βρετανία κατά του Ντόναλντ Τραμπ. 

Πορείες διαμαρτυρίας κατά του Τραμπ σε όλη τη Βρετανία (φωτογραφίες)-2

Διαδηλωτές έχουν ήδη συγκεντρωθεί από το πρωί στην Πλατεία Τραφάλγκαρ, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν να εκφωνεί μάλιστα λόγο στο αγγλικό κοινό. Προγραμματισμένες είναι για σήμερα και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Μπέρμιγχαμ, Στόουκ, Σέφιλντ, Γλασκώβη, Εδιμβούργο, Τσέστερ, Λέστερ, Οξφόρδη και Έξετερ.

Πορείες διαμαρτυρίας κατά του Τραμπ σε όλη τη Βρετανία (φωτογραφίες)-3

«Μπορούμε να καταπολεμήσουμε την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό και κάθε μορφή ρατσισμού», δήλωσε ο Κόρμπιν και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνεργαστούμε για φέρουμε την αλλαγή στον κόσμο». 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόρμπιν ενθάρρυνε χθες τη συμμετοχή στις πορείες κατά του προέδρου των ΗΠΑ, ενώ αρκετοί ήταν οι πολιτικοί μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Βουλής, ΤΖον Μπέρκοου, που διαφώνησαν με την παρουσία του  στο επίσημο δείπνο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. 

Πορείες διαμαρτυρίας κατά του Τραμπ σε όλη τη Βρετανία (φωτογραφίες)-4

Επί ποδός είναι 3.182 αξιωματικοί από χθες για να «εξασφαλίσουν την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου αλλά και την ασφάλεια του κοινού», ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Πορείες διαμαρτυρίας κατά του Τραμπ σε όλη τη Βρετανία (φωτογραφίες)-5

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή