Ο Τραμπ «φλερτάρει» τους υποψήφιους διαδόχους της Μέι

Ο Τραμπ «φλερτάρει» τους υποψήφιους διαδόχους της Μέι

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκμεταλλεύεται την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να βελτιώσει τις καλές του σχέσεις με τους υποψηφίους για τη διαδοχή της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, δήλωσαν σήμερα βρετανικές πηγές.

Γεγονός που επιβεβαιώνεται από την  αναφορά του στους διαδόχους της Μέι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά τη συνάντησή τους. Στις δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι τόσο ο Μπόρις Τζόνσον όσο και ο Τζέερεμι Χαντ θεωρεί ότι «θα κάνουν καλή δουλειά» από τη θέση του πρωθυπουργού. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι τον Βρετανό υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, δεν τον γνωρίζει καλά ώστε να εκφέρει γνώμη. 

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στον Βρετανό πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο Τραμπ είχε νωρίτερα μια 20λεπτη τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Μπόρις Τζόνσον, τον επικρατέστερο αντικαταστάτη της Μέι και ηγέτη των οπαδών του Brexit. 

Η συνδιάλεξη ήταν «φιλική και παραγωγική», αλλά ο Τζόνσον αρνήθηκε μια πρόταση για συνάντηση με τον Τραμπ, πρόσθεσε η πηγή αυτή, επειδή αναμένεται να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση με άλλους υποψηφίους για την ηγεσία αργότερα σήμερα.

Η ομάδα του Τραμπ πρότεινε επίσης μια συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και τον Βρετανό υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στον τελευταίο, ο οποίος διεκδικεί επίσης τον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο Γκόουβ, οπαδός του Brexit, «είπε ναι» αλλά «τίποτα ακόμη δεν έχει κανονιστεί», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαίωσε τη συνάντηση αυτή ούτε την τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Τζόνσον.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι διαφημιστής των ακροδεξιών ακτιβιστών όλου του κόσμου.

«Ασφαλώς θα μπορούσαμε να πούμε ‘κοιτάξτε, αντιλαμβάνεστε βέβαια πως είστε ένας διαφημιστής του ακροδεξιού κινήματος σε όλο τον κόσμο», δήλωσε σε συνέντευξη στο Sky News, επικαλούμενος τις πολιτικές του Τραμπ για τους μουσουλμάνους και τα κέντρα μετανάστευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή