Κρεμλίνο διαψεύδει ΗΠΑ για Βενεζουέλα

Κρεμλίνο διαψεύδει ΗΠΑ για Βενεζουέλα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Τη δήλωση του προέδρου Τραμπ ότι η Ρωσία έχει αποσύρει τους περισσότερους από τους στρατιωτικούς συμβούλους που έχει αναπτύξει στη Βενεζουέλα διέψευσε χθες το Κρεμλίνο.

Τη Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε μήνυμα στο Twitter, λέγοντας ότι η Ρωσία ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι απέσυρε «τους περισσότερους από τους ανθρώπους της» από τη Βενεζουέλα. Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα δεν έχει προβεί σε κάποια συνεννόηση με τον πρόεδρο Τραμπ για το ζήτημα των Ρώσων συμβούλων στη Βενεζουέλα. «Από ό,τι φαίνεται, οι πληροφορίες του Αμερικανού προέδρου προήλθαν από δημοσιογραφικές πηγές. Οι Ρώσοι ειδικοί παραμένουν στη Βενεζουέλα, όπου συνεχίζουν τη συντήρηση αμυντικού εξοπλισμού», είπε ο Πεσκόφ.

Το tweet του Τραμπ βασιζόταν σε κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, το οποίο ανέφερε ότι η ρωσική αμυντική εταιρία Rostec περιόρισε τον αριθμό του προσωπικού της στη Βενεζουέλα σε μερικές δεκάδες. Εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας, όμως, ανέφερε ότι η Wall Street Journal είχε υπερεκτιμήσει τον αριθμό των υπαλλήλων της Rostec στη Λατινική Αμερική και ότι ο αριθμός του μόνιμου προσωπικού στη Βενεζουέλα έχει παραμείνει σταθερός τα τελευταία χρόνια. Η Wall Street Journal είναι ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Στις χθεσινές του δηλώσεις ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει τι εννοούσε ο πρόεδρος Τραμπ όταν ισχυριζόταν ότι η Ρωσία απέσυρε σημαντικό αριθμό συμβούλων από τη Βενεζουέλα, καλώντας τους παρισταμένους δημοσιογράφους να απευθυνθούν στην αμερικανική πλευρά για περαιτέρω πληροφορίες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή