Επανεμφανίστηκε η πανίσχυρη αδελφή του Κιμ

Επανεμφανίστηκε η πανίσχυρη αδελφή του Κιμ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό τα φώτα της δημοσιότητας επανεμφανίστηκε η πανίσχυρη μικρότερη αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Η Κιμ Γιονγκ Τζονγκ παρακολούθησε δημόσια εκδήλωση στην Πιονγιάνγκ για πρώτη φορά έπειτα από 50 ημέρες, προκαλώντας αμφιβολίες για το κατά πόσον η συντηρητική εφημερίδα της Νότιας Κορέας «Chosun Ilbo» είχε δίκιο όταν μετέδιδε ότι ο αδελφός της τής ζήτησε να τηρήσει χαμηλό προφίλ μετά την αποτυχημένη διάσκεψη κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ για τα πυρηνικά. Η νεαρή γυναίκα βρισκόταν στο πλευρό του Κιμ και στις δύο συναντήσεις του με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν φωτογραφίες στις οποίες η Τζονγκ φαίνεται να χειροκροτεί δίπλα στον αδελφό της, τη σύζυγό του και ανώτατους αξιωματούχους της βορειοκορεατικής ιεραρχίας, στο  Στάδιο της 1ης Μαΐου, το οποίο έχει χωρητικότητα 150.000 θέσεων. Χιλιάδες αθλητές της γυμναστικής, χορευτές με πολύχρωμες φορεσιές που έκαναν πρόβες επί πολλούς μήνες, αλλά και θεατές που κρατούσαν στα χέρια χρωματιστά χαρτόνια συγχρονίστηκαν προκειμένου να αποδώσουν το «Η χώρα του λαού». Τέτοιου είδους τελετές έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους πολιτικούς αναλυτές, καθώς αποκαλύπτουν ίχνη των προτεραιοτήτων των βορειοκορεατικών αρχών.

Η Κιμ Γιονγκ Τζονγκ είναι ανώτατη αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας και σύμφωνα με πληροφορίες, η πιο έμπιστη σύμβουλος του αδελφού της. Εκτός από την παρουσία της στις συναντήσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο, πέρυσι παρακολούθησε μαζί με άλλους αξιωματούχους τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη Νότια Κορέα. Τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ την απαθανάτισαν για τελευταία φορά σε μια διάσκεψη του μάλλον διακοσμητικού Κοινοβουλίου της Βόρειας Κορέας, τον Απρίλιο.

Ωστόσο, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας KCNA μετέδωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν ήταν ικανοποιημένος από την παράσταση της Δευτέρας, επικρίνοντας με οξύτητα τους δημιουργούς της για το «εσφαλμένο πνεύμα της δημιουργίας και την ανεύθυνη εργασιακή προσέγγιση». Αναφέρθηκε επίσης σε κάποιες κατευθύνσεις για το πώς θα υλοποιήσουν σωστά την επαναστατική πολιτική της χώρας στη λογοτεχνία και στην τέχνη.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκφράζει τη δυσαρέσκειά του. Συχνά τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ αναφέρονται εκτενώς στις επιπλήξεις του «υπέρτατου ηγέτη» προς τους αξιωματούχους εργοστασιακών μονάδων, εκπαιδευτικούς αλλά και οποιονδήποτε άλλον δεν καταφέρνει να προσεγγίσει τα πρότυπα που ο ίδιος θέτει. Οι μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις στη Βόρεια Κορέα ήταν εξαιρετικά συνηθισμένες κατά το παρελθόν, ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχαν διακοπεί εξαιτίας του πένθους για τον θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ. Πέρυσι άρχισαν να διοργανώνονται και πάλι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή