Στην Ιρλανδία ο Τραμπ για πρώτη φορά ως πρόεδρος των ΗΠΑ

Στην Ιρλανδία ο Τραμπ για πρώτη φορά ως πρόεδρος των ΗΠΑ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφθασε σήμερα το απόγευμα στην Ιρλανδία για πρώτη φορά ως πρόεδρος των ΗΠΑ για έναν χαμηλών τόνων σταθμό σε ένα από τα θέρετρα για γκολφ που διαθέτει και για μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ.

Κινητοποιήσεις οργανώνονται στην Ιρλανδία λόγω της επίσκεψης. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Σάνον της δυτικής Ιρλανδίας, όπου προσγειώθηκε το αεροσκάφος του 45ου προέδρου των ΗΠΑ μετά την επίσημη επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους στη Βρετανία.

Ο πρωθυπουργός Βαράντκαρ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο Σάνον όπου ένας χώρος έχει διαμορφωθεί κοντά στο αεροδρόμιο για όσο διαρκεί η επίσκεψη.

Ο Τραμπ θα έχει σύντομη συνάντηση με τον ηγέτη της Ιρλανδίας, με το Brexit, τη μετανάστευση, την αμερικανική υποστήριξη στη Βόρεια Ιρλανδία και το εμπόριο να περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συνομιλιών.

Η βουλευτής των Εργατικών Τζαν Ο' Σάλιβαν μίλησε για το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτυρηθούν κατά της επίσκεψης Τραμπ. Μιλώντας στο εθνικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTE σήμερα η Ο΄Σάλιβαν είπε ότι η επίσκεψη Τραμπ δίνει στους Ιρλανδούς μια "ευκαιρία να είναι πολύ ξεκάθαροι στις θέσεις τους για θέματα όπως ο ρατσισμός και η κλιματική αλλαγή".

Στη μεγαλύτερη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Σάνον θα μετάσχουν μεταξύ άλλων η αντιπολεμική οργάνωση Shannonwatch και η οργάνωση για την κλιματική κρίση Extinction Rebellion.

Στο Δουβλίνο οργανώνεται ολονυκτία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ διαδηλώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

O Ντόναλντ Τραμπ θα διανυκτερεύσει απόψε στο Ντούνμπεγκ στην Κομητεία Κλερ στο Trump International Golf Links and Hotel.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή