ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου είχε εμπλακεί και σε προηγούμενο ατύχημα

Ουγγαρία: Ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου είχε εμπλακεί και σε προηγούμενο ατύχημα

Ο Ουκρανός καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου, που συγκρούστηκε την περασμένη εβδομάδα με το ουγγρικό σκάφος αναψυχής στον Δούναβη, ήταν καπετάνιος ενός πλοίου στην Ολλανδία που είχε προκαλέσει ένα ατύχημα εκεί τον Απρίλιο, δήλωσαν σήμερα Ούγγροι εισαγγελείς.

Σε μια δήλωση οι εισαγγελείς ανέφεραν επίσης πως η έρευνά τους δείχνει πως ο καπετάνιος «διέγραψε δεδομένα από το τηλέφωνό του» μετά τη σύγκρουση στη Βουδαπέστη.

Στο μεταξύ, αλλα δύο πτώματα, το 14ο και το 15ο, ανασύρθηκαν από τον Δούναβη, ενώ 13 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι, όπως δήλωσαν σήμερα οι ουγγρικές αρχές.

Τα πτώματα δύο γυναικών εντοπίστηκαν χθες, Τετάρτη, το ένα στο ύψος του Έρτσι, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά, και το άλλο στην ίδια τη Βουδαπέστη, όχι μακριά από το σημείο της τραγωδίας. Άλλα δύο πτώματα είχαν εντοπιστεί χθες. Όλα τα θύματα ταυτοποιήθηκαν ως Νοτιοκορεάτες.

Ουγγαρία: Ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου είχε εμπλακεί και σε προηγούμενο ατύχημα-1

Υπενθυμίζουμε πως το «Mermaid», ένα σκάφος μήκους 26 μέτρων που μετέφερε 33 Νοτιοκορεάτες και δύο Ούγγρους μέλη πληρώματος, βυθίστηκε μέσα σε επτά δευτερόλεπτα στις 29 Μαΐου μετά τη σύγκρουσή του με το «Viking Sigyn», ένα κρουαζιερόπλοιο μήκους 135 μέτρων. Μόνο επτά επιζώντες έχουν καταμετρηθεί.

Ούγγροι και Νοτιοκορεάτες δύτες έχουν σταλεί επί τόπου στην προσπάθεια να ανασύρουν τα πτώματα που εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο ναυαγισμένο σκάφος, σε βάθος επτά και πλέον μέτρων στο επίπεδο της γέφυρας Μαργκερίτε, στο κέντρο της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Ωστόσο, τα ισχυρά ρεύματα στον Δούναβη καθιστούν πολύ επικίνδυνες τις καταδυτικές επιχειρήσεις, αποκλείοντας σε αυτό το στάδιο το ενδεχόμενο κατάδυσης στο εσωτερικό του πλοίου.

Ουγγαρία: Ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου είχε εμπλακεί και σε προηγούμενο ατύχημα-2

Ένας πλωτός γερανός, που διαθέτει αρκετή ισχύ προκειμένου να ανελκύσει το σκάφος, έφθασε χθες στη Βουδαπέστη, αλλά θα πρέπει να παραμείνει σταθμευμένος βόρεια της ουγγρικής πρωτεύουσας έως ότου η στάθμη του ποταμού επιτρέψει τη ρυμούλκησή του μέχρι το σημείο του δυστυχήματος. Ο γερανός μπορεί να αναλάβει δράση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ