ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες τραυματίες μετά από έκρηξη σε κτιριακό συγκρότημα στη Σουηδία (φωτογραφίες)

Δεκάδες τραυματίες μετά από έκρηξη σε κτιριακό συγκρότημα στη Σουηδία (φωτογραφίες)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε κτιριακό συγκρότημα  στην πόλη Λίνκοπινγκ, της νότιας Σουηδίας, σύμφωνα όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Περίπου 20 ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας και του νοσοκομειακού προσωπικού 25 άτομα έχουν τραυματιστεί ελαφρά, ενώ υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές. 

Η αιτία της έκρηξης δεν είναι σαφής, αλλά η αστυνομία ανέφερε πως ομάδα πυροτεχνουργών κατευθυνόταν στο σημείο, στο κέντρο του Λίνκοπινγκ και πως ξεκίνησε ποινική έρευνα.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει πως το συμβάν αυτό σχετίζεται με την τρομοκρατία, δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Άσα Βίλσουντ.

«Πιστεύουμε πως το περιστατικό σημειώθηκε σε εξωτερικό χώρο», είπε η Βίλσουντ αναφερόμενη στην έκρηξη. «Εκτιμούμε πως υπάρχουν 25 ελαφρά τραυματίες — κανένας σοβαρός τραυματισμός ούτε θάνατοι».

Η σουηδική δημόσια ραδιοφωνία ανέφερε πως μια τεράστια έκρηξη κατέστρεψε παράθυρα και μπαλκόνια σε ένα πενταώροφο κτίριο κατοικιών και προκάλεσε ζημιές και σε γειτονικά κτίρια.

Δεκάδες τραυματίες μετά από έκρηξη σε κτιριακό συγκρότημα στη Σουηδία (φωτογραφίες)-1

«Πολλοί άνθρωποι τηλεφώνησαν για μια πολύ ισχυρή έκρηξη που είχε αποτέλεσμα να σπάσουν πολλοί υαλοπίνακες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπγιορν Όμπεργκ.

«Μέχρι στιγμής μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων με ελαφρά τραύματα. Αποκλείσαμε μια μεγάλη περιοχή, πολλά οικοδομικά τετράγωνα».

Ο Πόντους Γιόχανσον, ένας 21άχρονος μηχανικός που μένει σε ένα κοντινό κτίριο, είπε πως βρισκόταν στο μπάνιο όταν άκουσε έναν δυνατό κρότο.

«Στην αρχή νόμισα ότι δεν ήταν κάτι κακό, στη συνέχεια είδα ότι το παράθυρο του γείτονα είχε σπάσει και έτσι βγήκα από το διαμέρισμά μας και είδα το χάος έξω», δήλωσε στο Reuters.