ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί τρεις διασώστες στις γαλλικές ακτές μετά το χτύπημα της καταιγίδας «Μιγκέλ»

capture--12
456456

Σωστικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν διασώστες του Ναυτικού ανετράπη στα ανοιχτά της δυτικής όχθης της Γαλλίας λόγω των σφοδρών ανέμων που πλήττουν την περιοχή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα. 

Οι τρεις διασώστες ήταν μέλη του επταμελούς πληρώματος το οποίο κλήθηκε να βοηθήσει ένα αλιευτικό σκάφος που το «χτυπούσαν» τα κύματα. Σύμφωνα τις πιο πρόσφατες πληροφορίες τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή, ωστόσο το αλιευτικό ακόμη αγνοείται. 

Τρία ελικόπτερα πετούν πάνω από την περιοχή κοντά στο Les Sables d'Olonne, στα ανοικτά των ακτών της Γαλλίας, ενώ δεκάδες είναι διασώστες που συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού των αλιέων. 

Οπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι άνεμοι πνέουν με 120 – 129 χλμ την ώρα, ενώ η Εθνική Εταιρεία Θαλάσσιας Διάσωσης – που απέστειλε τη σωστική λέμβο – είχε εκδώσει απαγορευτικό απόπλου εξαιτίας της καταιγίδας «Μιγκέλ» που πλήττει την ευρύτερη περιοχή. 

Νωρίτερα, άνεμοι που έπνεαν με 147 χλμ την ώρα «χτύπησαν» τη βόρεια Ισπανία, γύρω από τον Βισκαϊκό Κόλπο και προχώρησαν στη Γαλλία.

Νεκροί τρεις διασώστες στις γαλλικές ακτές μετά το χτύπημα της καταιγίδας «Μιγκέλ»-1

Οι ισχυρότεροι άνεμοι καταγράφηκαν στη βορειοδυτική περιοχή της Αστούριας αργά την Πέμπτη, ενώ υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε κτίρια στη Γαλικία.