ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στο αεροδρόμιο της Μόσχας: Αναμονή έως και 6 ώρες για τις βαλίτσες – Ένας τόνος αποσκευών στα αζήτητα

Χάος στο αεροδρόμιο της Μόσχας: Αναμονή έως και 6 ώρες για τις βαλίτσες – Ένας τόνος αποσκευών στα αζήτητα

Το διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, απ’ όπου περνούν περισσότεροι από 40 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο, βρίσκεται αντιμέτωπο τις τελευταίες εβδομάδες με μια σοβαρή κρίση, που αποδίδεται στην έλλειψη προσωπικού στην εταιρεία που διαχειρίζεται τις αποσκευές.

Ένας τόνος αποσκευών που δεν έχουν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους έχουν συσσωρευτεί από τα τέλη Μαΐου στο κεντρικό αεροδρόμιο της Μόσχας και οι ρωσικές αρχές απηύθυναν έκκληση στους εργαζόμενους του μετρό για να βοηθήσουν να μπει τέλος στο χάος που επικρατεί.

«Αυτή τη στιγμή, σχεδόν ένας τόνος αποσκευών δεν έχει περάσει από διαλογή» αναφέρει ο υπουργός Μεταφορών Εβγένι Ντίτρικ στο Ria Novosti.

Το γραφείο Τύπου του αεροδρομίου επισήμανε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μια ομάδα κρίσης προσπαθεί να διευθετήσει το πρόβλημα, προσθέτοντας ότι η κατάσταση αναμένεται να επιλυθεί οριστικά «έως τα τέλη του μήνα».

Το πρόβλημα με τις αποσκευές οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού στην εταιρεία Sheremetyevo handling, θυγατρική του αεροδρομίου, όπως γράφει η εφημερίδα Kommersant.

Στους ιμάντες έως και 6 ώρες οι επιβάτες για την βαλίτσα τους

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, μια οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των επιβατών απευθύνθηκε στον γενικό εισαγγελέα της Ρωσίας Γιούρι Τσάικα καταγγέλλοντας ότι οι επιβάτες αναμένουν τις αποσκευές τους μεταξύ «τριών και έξι ωρών». Μάλιστα, οι αρχές μοιράζουν δωρεάν νερό και σάντουιτς στη ζώνη των αποσκευών, στους επιβάτες που περιμένουν.

Μετά από ώρες, τελικά οι επιβάτες σε πολλές περιπτώσεις παραλαμβάνουν τις βαλίτσες τους σπασμένες ή δεν τις βρίσκουν καν.

Πρόσφατα, το υπουργείο Μεταφορών επέκρινε τη διεύθυνση του Cheremetievo ζητώντας της να «εφαρμόσει το συντομότερο δυνατόν όλες τις τεχνολογικές διαδικασίες για τη διανομή των αποσκευών και σε περίπτωση ανάγκης να αυξήσει το προσωπικό».

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μόσχας αναζητεί 250 μεταφορείς, διευκρινίζει η Kommersant, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν θα είναι εύκολο να προσληφθούν τόσοι πολλοί σε διάστημα ενός μήνα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν έδωσε εντολή στη διοίκηση του μετρό της Μόσχας να στείλει υπαλλήλους του στο αεροδρόμιο για να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της κατάστασης, έγραψε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ