ΚΟΣΜΟΣ

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν τα «δημόσια» 93α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ (φωτογραφίες)

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν τα «δημόσια» 93α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ (φωτογραφίες)

Εντυπωσιακές ήταν και φέτος στο Λονδίνο οι επίσημες εκδηλώσεις για τα «δημόσια» 93α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ, όπου στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ έκανε και την πρώτη της επίσημη εμφάνιση μετά τη γέννηση του γιου τους 'Αρτσι, η Μέγκαν Μάρκλ.

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν τα «δημόσια» 93α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ (φωτογραφίες)-1

Γεννημένη στις 21 Απριλίου του 1926, η βασίλισσα Ελισάβετ Β' συνηθίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές τον χρόνο: ανήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο και κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιείται τον Ιούνιο, σύμφωνα με μια παμπάλαια παράδοση ώστε οι εορτασμοί να μην απειλούνται από τα καπρίτσια του καιρού.

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν τα «δημόσια» 93α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ (φωτογραφίες)-2

Στις σημερινές εκδηλώσεις και την στρατιωτική παρέλαση συμμετείχαν 1.400 στρατιώτες (δεν έλειπαν οι γνωστές λιποθυμίες λόγω εξάντλησης), 400 μουσικοί και 200 άλογα ενώ από αέρος πολεμικά αεροσκάφη σχημάτιζαν την βρετανική σημαία.

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν τα «δημόσια» 93α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ (φωτογραφίες)-3

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν τα «δημόσια» 93α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ (φωτογραφίες)-4

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε μόνη, αφού ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος έχει αποσυρθεί από τις επίσημες υποχρεώσεις λόγω ηλικίας. Η Μέγκαν Μαρκλ έφτασε στο παλάτι μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Χάρι, τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα και τη δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ.

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν τα «δημόσια» 93α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ (φωτογραφίες)-5

Η τελετή Trooping the Colour πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1820 για να τιμήσει τα γενέθλια του μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτός από περιόδους κακοκαιρίας, εθνικού πένθους ή εκτάκτων περιστάσεων.

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν τα «δημόσια» 93α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ (φωτογραφίες)-6

Η Ελισάβετ έχει παραστεί σε κάθε Trooping the Colour από την έναρξη της βασιλείας της το 1952, με εξαίρεση ωστόσο μια χρονιά εξαιτίας μιας απεργίας των σιδηροδρομικών υπαλλήλων (το 1955).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΜΠΕ, Reuters