Στο πλευρό προσφυγόπουλων από τη Βενεζουέλα η Αντζελίνα Τζολί

Στο πλευρό προσφυγόπουλων από τη Βενεζουέλα η Αντζελίνα Τζολί

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να παράσχει περισσότερη υποστήριξη στα παιδιά της Βενεζουέλας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα η Αντζελίνα Τζολί, λέγοντας ότι περίπου 20.000 ανήλικοι κινδυνεύουν  να μεγαλώσουν χωρίς να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και έγγραφα νομιμότητας.

Η Τζολί επισκέφθηκε την Κολομβία ως ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικού κομβόι των Ηνωμένων Εθνών όπου έχουν καταφύγει περισσότερο από ένα εκατομμύρια Βενεζουελάνοι πρόσφυγες.

Στο πλευρό προσφυγόπουλων από τη Βενεζουέλα η Αντζελίνα Τζολί-1

Οι γονείς των παιδιών που γεννιούνται εκτός Βενεζουέλας δυσκολεύονται να αποκτήσουν έγγραφα νομιμότητας για αυτά, είτε επειδή δεν έχουν πρόσβαση στις ολοένα και πιο υποστελεχωμένες πρεσβείες της χώρας στο εξωτερικό είτε λόγω έλλειψης μεταναστευτικών εγγράφων.

«Μίλησα με τον Πρόεδρο της Κολομβίας για τον κίνδυνο 20.000 παιδιά να μείνουν χωρίς καμία υπηκοότητα. Συμφωνήσαμε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει περισσότερη βοήθεια στο Περού, την Κολομβία και το Εκουαδόρ, που σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή