ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Θα δημοσιοποιηθούν κι άλλες λεπτομέρειες για τη συμφωνία με το Μεξικό για το μεταναστευτικό

Τραμπ: Θα δημοσιοποιηθούν κι άλλες λεπτομέρειες για τη συμφωνία με το Μεξικό για το μεταναστευτικό

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Κυριακή, ότι η κυβέρνηση του θα δημοσιοποιήσει περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με τη συμφωνία με το Μεξικό σχετικά με το μεταναστευτικό. Ο Τραμπ διέψευσε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Μεξικό δεν έχει προβεί σε νέες σημαντικές δεσμεύσεις, με τις οποίες θα περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

«Το Μεξικό δεν ήταν συνεργάσιμο σχετικά με το ζήτημα των συνόρων, όμως τώρα έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, ειδικά μετά τη συνομιλία μου με τον Μεξικανό πρόεδρο χτες, ότι πλέον θα συνεργαστεί, καθώς θέλει να γίνει η δουλειά σωστά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος στη σχετική κοινοποίηση του στο Twitter. «Είναι σημαντικό, ότι κάποια πράγματα που δεν αναφέρθηκαν στο χθεσινό δελτίο Τύπου, και συγκεκριμένα ένα, συμφωνήθηκαν από τις δύο πλευρές. Αυτά θα ανακοινωθούν την κατάλληλη στιγμή», προσέθεσε.

Η συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού, η οποία ανακοινώθηκε την Παρασκευή μετά από τρεις ημέρες διαπραγματεύσεων στην Ουάσιγκτον, απέτρεψε την εφαρμογή της απειλής του Τραμπ για επιβολή δασμών της τάξεως του 5% σε όλα τα μεξικάνικα προϊόντα που εισάγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, αρχής γενομένης τη Δευτέρα.